Tο θαυματουργό δίδυμο των Ρέππα – Παπαθανασίου («Τρεις Χάριτες», «Safe Sex») αποφάσισε κάποια στιγμή το 2003 να το σοβαρέψει το πράγμα γυρίζοντας ένα κοινωνικό φασμπιντερικής ιμιτασιόν δράμα που όλοι πηδιούνται με όλους και κωμικοί ηθοποιοί προσπαθούν να δείξουν το ταλέντο τους στην τραγωδία. Το “Οξυγόνο”. Από ότι θυμάμαι κι όλας δηλαδή ο Γιάννης Τσιμιτσέλης είναι γκόμενος του Ακύλλα Καραζήση και του τρώει λεφτά. Ο Γιάννης είναι όμως και γκόμενος της Τζόυς Eυείδη που είναι πρεζού και όποτε «λειώνει» ο Τσίμι την κλωτσάει. Η Τζόυ έχει κι ένα παιδί που πηγαίνει στο σχολείο όπου δασκάλα είναι η Μαρία Καβογιάννη. Σύζυγος του Καραζήση που πηδιέται με τον Τσίμι.

Tαυτόχρονα τρέχει κι ένα περιουσιακό θέμα κληρονομιάς στην οποία όλοι έχουν πρόσβαση. Κάτι που ξεκινάει με ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ο Άγγελος Αντωνόπουλος πέφτει σε κώμα αλλά τον κρατάνε στο σαλόνι σαν ενθύμιο με μπουκάλες οξυγόνου. Δεν μιλάει, δε λαλάει, μόνο δακρύζει βουβά όταν η σύζυγός του, Νένα Μεντή παίρνει πίπα από το γαμπρό της Αλέξη Γεωργούλη που είναι και αυτός που πιέζει τον Τσιμιτσέλη να παίρνει πίπες από τον Καραζήση για να τον εκβιάσουν. A επίσης η Νένα είναι μαμά του Τσίμη οπότε η πίπα στην οικογένεια είναι παραδοσιακό κέντημα, Περνάει από γενιά σε ενιά/

Η ταινία κάπου κάπως βραβεύτηκε, αλλά στα ταμεία πήγε άπατη κι ο κόσμος στις αίθουσες γελούσε τρελά από το (τσι)μπούκωμα του μελοδράματος. Να είμαι ειλικρινής, κι εμένα μου άρεσε πολύ γιατί είχε δράμα, πλοκή σαπουνόπερας με αρτιστίκ άλλοθι και ποια αδελφή δε θέλει να πάρει πίπα από τον Τσιμιτσέλη και τον Γεωργούλη.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και μια gay αμερικάνικη εταιρεία διανομής που ανέλαβε την κυκλοφορία της στο video αλλάζοντας τον τίτλο από «Οξυγόνο» στο «Blackmail Boy». Δηλαδή «Το αγόρι του εκβιασμου». Κι εξώφυλλο τον Τσίμη να προσεύχεται μαζί με τον Ακύλλα.

Την πρώτη φορά που δημοσίευσα το ξένο trailer, δύο χρόνια πριν στο www.gossip-tv.gr, με πήρε τηλέφωνο ο Τσίμης και μου είπε «πρέπει να ντρέπεσαι». Γατάκι εγώ, «ναι συγγνώμη, λάθος το αποσύρω.» Επειδή μεγαλώνω όμως αρχίζω να μην ντρέπομαι για ότι έχω κάνει από συνειδητή επιλογή. Εσύ Γιάννη, γιατί ντρέπεσαι ως προς τη συμμετοχή σου με μια πίπα σε καλλιτεχνική ταινία  αγαπημένων σου δημιουργών όπως δηλώνεις, που πάντα σου εξασφαλίζουν μια επιτυχία;

Aπολαύστε το trailer