Με τον υδράργυρο να χτυπάει “κόκκινο” τις τελευταίες ημέρες, υπενθυμίζοντάς  μας πως ναι, είναι καλοκαίρι, η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και ιδίως όταν προσπαθούμε να κοιμηθούμε το βράδυ για να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις από τις ατέλειωτες βουτιές στην παραλία και τους ξέφρενους ρυθμούς των διακοπών.

Κι όμως, όσο κι αν αισθανόμαστε κουρασμένοι, η ζέστη που αγγίζει τα όρια του καύσωνα δεν μας αφήνει να…κλείσουμε μάτι με αποτέλεσμα να στριφογυρνάμε στο κρεβάτι μέχρι να φανούν οι  πρώτες ακτίνες του ήλιου.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να παραδοθούμε στην “αγκαλιά του Μορφέα” ακόμη και με την υψηλή θερμοκρασία αν ακολουθήσει κανείς τα παρακάτω πολύ απλά βήματα.

Πάμε να τα δούμε, λοιπόν, ένα προς ένα και…όνειρα γλυκά!

Επιλέξτε νυχτικό ή πιτζάμες από φυτικές ίνες διότι το ποιοτικό ύφασμα απορροφά τον ιδρώτα και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε αμέσως πιο άνετα και δροσερά.

Κάντε ένα χλιαρό ντους ή έστω δροσερό αλλά όχι με κρύο νερό γιατί αυτό δεν θα σας χαλαρώσει, αλλά θα σας τονώσει με αποτέλεσμα το μάτι σας να παραμείνει…γαρίδα.

Κλείστε το κλιματιστικό και θέστε σε λειτουργία έναν ανεμιστήρα καθώς είναι σε θέση να μειώσει τη θερμοκρασία του σώματος απίστευτα γρήγορα.

Βάλτε τα σεντόνια σας σε μια πλαστική σακούλα και κατόπιν τοποθετήστε τα στην ψύξη και ακόμη καλύτερα βάλτε την μαξιλαροθήκη στην κατάψυξη. Η αίσθηση όταν θα κοιμάστε πάνω τους όταν τα βγάλετε από την ψύξη, θα σας μεταφέρει σε μέρη δροσερά και ονειρεμένα.

Μην βγάζετε το πόδι σας έξω από το σεντόνι, όσο κι αν σας δίνει την εντύπωση ότι δροσίζεστε, γιατί είναι πολύ πιθανό να διαταραχθεί ο ύπνος σας. Να θυμάστε ότι το πρόσωπο είναι αυτό που πρέπει να κρατάτε δροσερό και όχι τα πόδια.

Καλή…επιτυχία και καλές και πάνω απ’όλα δροσερές ξάπλες!!!