Αύγουστος. Άνεμος. Πάρος.

Το αγαπημένο τρίπτυχο πολλών Ελλήνων, αλλά και ξένων surfers που μαζεύονται στο πανέμορφο κυκλαδίτικο νησί για να προπονηθούν αλλά και να ξεδώσουν.

Στη Σάντα Μαρία, στην Πούντα, στη Χρυσή Ακτή, στη Νέα Χρυσή Ακτή… Κάθε μια από τις συγκεκριμένες παραλίες ενδείκνυται για διαφορετικά επίπεδα surfers αλλά και για διαφορετικές παραλλαγές του αθλήματος.

Όπως μας ενημερώνει ο Γιάννος Σουλουτζιδάκης, πρώην μέλος της εθνικής ομάδας windsurfing, “στη Χρυσή Ακτή, εκεί δηλαδή όπου τα νερά είναι επίπεδα, συγκεντρώνονται κυρίως αρχάριοι σέρφερς προκειμένου να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο άθλημα και για να εξασκηθούν στο slalom. Αντιθέτως, στη Νέα Χρυσή Ακτή, όπου τα νερά είναι περισσότερο κυμματώδη, θα δεις περισσότερο προχωρημένους σέρφερς οι οποίοι εξασκούνται στα waves (άλματα). Υπάρχει, βέβαια και η Πούντα, το οποίο είναι το αγαπημένο μέρος των kitesurfers.”

Οι συνθήκες που δημιουργούνται, επομένως, σε διάφορες παριανές γωνιές είναι ιδανικές για τους λάτρεις του αθλήματος ανεξάρτητα από το επίπεδο ή την παραλλαγή την οποία προτιμούν. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως πολλοί από αυτούς (είτε Έλληνες, είτε ξένοι) είναι αθλητές εγνωσμένου κύρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απολαύστε τους στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ετοίμασε για το Provocateur o Κώστας Αγγελάκης, από την όμορφη Χρυσή Ακτή.