Όλα στις μέρες μας είναι “έξυπνα”. Ή τουλάχιστον καταβάλλουν μέγιστη προσπάθεια έτσι ώστε κι αν δεν είναι, να…γίνουν. Από κινητά τηλέφωνα και…σίτες μέχρι συσκευές πολλαπλών χρήσεων που έχουν σαν στόχο να σπείρουν παντού την “εξυπνάδα” τους κάνοντάς μας πιο εύκολη τη ζωή.

Εμπρός, λοιπόν, στο δρόμο που χάραξαν οι πολυεθνικές εταιρείες πάσης φύσεως ηλεκτρονικών συσκευών και μη!

Έρχονται οι “έξυπνες” επιχειρήσεις και μάλιστα όχι εκεί, στις μακρινές χώρες των…παραμυθιών, αλλά καταμεσής του δήμου Αθηναίων, ο οποίος “τρίβει τα χέρια” του από ευχαρίστηση σχεδιάζοντας τη δημιουργία ενός “φιλόδοξου”-μαντέψτε-“Έξυπνου Κέντρου Επιχειρήσεων” τοποθετώντας σε σχολεία και παιδικές χαρές, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 80 κάμερες σε μια ομολογουμένως “φιλότιμη” προσπάθεια να καλύψει το κενό ασφαλείας από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.

Και για να καταγραφεί στα πρακτικά πριν το πάρουμε πάνω μας από τον καταιγισμό…εξυπνάδας που πρόκειται οσονούπω να δεχτούμε, ας σημειώσουμε-έτσι, γιατί κάποιος πρέπει κάθε φορά να παίζει και τον δικηγόρο του διαβόλου-ότι δεν πρόκειται για την ασφάλεια μολυβένιων…“στρατιωτακίων”, αλλά για πραγματικά παιδιά που χρειάζονται αληθινή προστασία. Και όπως λέγεται, καμία κάμερα στον κόσμο και καμία επιθυμία για συσσώρευση…εξυπνάδας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη παρουσία και το συναίσθημα.

Α, ναι! Και κάτι άλλο! Το κτίσιμο και η συντήρηση των εν λόγω σχολικών μονάδων και των παιδικών χαρών θα κοστίσουν σε πρώτη φάση περίπου 7 εκατ.ευρώ. Αυτά.

Και τώρα μπορούμε “ήσυχοι” να αποσυρθούμε για να…γιορτάσουμε με δόξα και τιμή την επικείμενη έλευση του “Έξυπνου Κέντρου Επιχειρήσεων”