“Τα λεφτά είναι το παν”, ισχυρίζονται κάποιοι και δεν διστάζουν να ακολουθήσουν ένα οποιοδήποτε επάγγελμα, αρκεί να εξασφαλίσουν την οικονομική και υλική τους ευημερία. Εντελώ αντίθετο το συμπέρασμα από τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ιστοσελίδας “Carebliss”, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της εύρεσης εργασίας.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν στο μικροσκόπιο, 25.000 αξιολογήσεις χρηστών για περισσότερα από 7.500 επαγγέλματα προκειμένου να βρεθεί το κατά πόσο η φύση της εκάστοτε εργασίας είναι συνυφασμένη με τα επίπεδα ευτυχίας ή δυστυχίας του ανθρώπου.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα αξιολόγησαν το επάγγελμά τους με γνώμονα την ισορροπία της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής, το εργασιακό περιβάλλον, την αμοιβή, τις δυνατότητες εξέλιξης , τις καθημερινές υποχρεώσεις, τη σχέση με τους συναδέλφους και τη φήμη της εταιρείας και τα αποτελέσματα “μίλησαν” καταλήγοντας ομόφωνα στο ότι, ναι, υπάρχουν επαγγέλματα που κάνουν τους ανθρώπους δυστυχισμένους και είναι τα εξής:

1. Υπάλληλος ασφάλειας
2. Διευθυντής τράπεζας
3. Λογιστής
4. Υπάλληλος εξυπηρέτησης πελατών
5. Γενικός διευθυντής
6. Υπάλληλος πωλήσεων
7. Υπάλληλος τεχνικής υποστήριξης
8. Διευθυντής μάρκετινγκ
9. Μάνατζερ πωλήσεων
10. Χειριστής μηχανών

Μετά από αυτήν την έρευνα, ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το αν τελικά τα λεφτά φέρνουν όντως την ευτυχία