Νομίζαμε ότι τα έχουμε δει όλα μέχρι στιγμής, αλλά όπως φαίνεται, πάντα υπάρχει κάτι που “ταράζει τα νερά” της τάσης μας να βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα και ιδίως σε ό,τι αφορά την ευρηματικότητα των τεχνικών στον τομέα των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Αυτήν τη φορά, η…βόμβα της έκπληξης “έσκασε” στην Ουκρανία, όπου ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας ενέκρινε και επισήμως μια εφαρμογή, που αποτελεί έμπνευση φοιτητών από το πανεπιστήμιο του Κιέβου και δίνει την ευκαιρία στους χριστιανούς ορθοδόξους της χώρας να απευθυνθούν στο κινητό τους για…πνευματική καθοδήγηση σε στιγμές που το έχουν ανάγκη χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν σε κάποια εκκλησία για τον σκοπό αυτό.

Ειδική εφαρμογή στις συσκευές κινητών τηλεφώνων προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την ειδική εφαρμογή για τις προσευχές και να πραγματοποιήσουν μάλιστα και μια περιήγηση σε μια εικονική εκκλησία για να προσευχηθούν και να ζητήσουν συμβουλές από τον ιερέα.

Στόχος των φοιτητών του πανεπιστημίου του Κιέβου είναι να σχεδιάσουν σταδιακά εφαρμογές, που θα συνδέονται με περισσότερες εκκλησίες βοηθώντας τους πιστούς να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κινητού.