Μπορεί εδώ και αρκετά χρόνια να γνωρίζουμε ότι…μας παρακολουθεί ο “Μεγάλος Αδελφός”, οπότε προσαρμόζουμε ανάλογα και τις κινήσεις μας, όμως αυτό που δεν γνωρίζαμε, είναι ότι στους…παρακολουθητές έρχονται πλέον να προστεθούν και οι επιστήμονες.

Ναι, ναι, όπως το διαβάσατε και ας μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, ότι τάχα μου πρόκειται για απόπειρες συκοφαντίας ή γνωστές παραφιλολογίες που κυκλοφορούν κατά καιρούς με το κιλό, διότι τα γεγονότα θα σας διαψεύσουν πανηγυρικά.

Αυτή τη φορά, η επιστημονική κοινότητα “απλώνει τα πλοκάμια” της εκεί, όπου ο καθείς έχει κατά καιρούς αφήσει το…στίγμα του, με ό,τι μέσα διαθέτει. Φυσικά, μιλάμε για το τεράστιο “σαλόνι” των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συγκεκριμένα εκείνο με την…ταπετσαρία στην απόχρωση του μπλε, που όλοι μας “λατρεύουμε να μισούμε”.

Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι ειδικοί επιστήμονες είναι σε θέση να ανιχνεύουν με ακρίβεια λεπτομερείς πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του κάθε χρήστη ανάλογα με αυτά που κατά καιρούς “ανεβάζει”, όπως τις φωτογραφίες, τα τραγούδια, την επιλογή άρθρων, ακόμη και τα σχόλια που παραθέτει κάτω από δημοσιεύσεις φίλων και λοιπών…συνοδοιπόρων που δίνουν καθημερινά το παρόν στο μπλε σαλόνι του Ζάκερμπεργκ.

Κάποιοι μιλούν για χειραγώγηση της ανθρώπινης προσωπικότητας, άλλοι για προσπάθεια μετατροπής μας σε αποχαυνωμένα όντα, στη ζωή των οποίων μπορεί να εισχωρήσει όποτε το επιθυμεί, ο κάθε ειδικός επιστήμονας-που προφανώς λειτουργεί ως πιόνι του εκάστοτε υπερ-συστήματος-και να τα κάνει όλα…μαντάρα, αφού όλα τα στοιχεία, που με τη θέλησή μας έχουμε αναρτήσει στο Facebook, τον οδηγούν κατευθείαν στην…καρδιά μας με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται.

Ας το σκεφτούμε, λοιπόν και δεύτερη και τρίτη φορά πριν κάνουμε την επόμενή μας ανάρτηση στον “τοίχο” μας, γιατί όσο κι αν επιμένεις να το…ξεχνάς, εκείνος είναι εκεί…ο “Μεγάλος Αδελφός” του μπλε σαλονιού φορώντας λευκή ρόμπα.

Επιστήμονας, γαρ…