Το στραπάτσο από τη Σταντάρ Λιέγης ήταν μεγάλο. Ήταν μεγάλο επειδή δεν κανείς δεν το περίμενε, έχοντας στο νου τον πρώτο αγώνα στο Βέλγιο. 

Τώρα, λοιπόν, που τα μάτια στέγνωσαν και τα δάκρυα στέρεψαν, στον Παναθηναϊκό κάθονται κάτω και ξύνουν τα κεφάλια τους για να δουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα, μιας και η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ θα συνοδευόταν με ένα ωραιότατο πακετάκι αξίας 5 εκατ. ευρώ.

Τώρα, τα πλάνα άλλαξαν και ο Γιάννης Αναστασίου με τον Νίκο Νταμπίζα, τον Τάκη Φύσσα και τον Γιάννη Αλαφούζο πρέπει να κοιτάξουν την επόμενη μέρα. Η οποία ξεκινάει από την Παρασκευή, οπότε οι πράσινοι θα μάθουν τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Αλλαγή προπονητή μάλλον δεν προβλέπεται, διότι η διοίκηση έχει τη γνώμη πως δεν θα ωφελήσει αυτή τη στιγμή να έρθει νέος τεχνικός, που θα χρειαστεί το χρόνο του για να μάθει την ομάδα. Ο “Ολλανδός” γνωρίζει τα πάντα, αφού στην ουσία είναι ο… εργολάβος αυτού του “συγκροτήματος”. Και γι’ αυτό τώρα καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και να “χτίσει” από την αρχή το εφετινό οικοδόμημα που ξεκινά με ελπίδες τη φετινή σεζόν, με δεδομένο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα σύνολο δεμένο και προερχόμενο από πέρυσι.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού προβληματίζονται, βεβαίως, για το αν έπρεπε τελικά να πάρουν το ρίσκο τους και να προχωρήσουν στη μεταγραφή που ετοίμαζαν μετά την “πρόκριση”, πριν από το ματς με τη Σταντάρ. Ο χρόνος, όμως, δεν γυρίζει πίσω. Βρίσκονται σε δύσκολο σταυροδρόμι, διότι στην περίπτωση που το τριφύλλι μείνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ, η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.

Τα νεότερα παίρνουν, λοιπόν, μικρή παράταση. Πρώτα η κλήρωση και μετά οι εξελίξεις. Στον Παναθηναϊκό προσανατολίζονται στη λογική να δώσουν τη μάχη για να σώσουν τη σεζόν. Όπερ να κάνουν 1-2 καλές μεταγραφές, για τα δεδομένα του συλλόγου, ώστε σε συνδυασμό με το κυνήγι του πρωταθλήματος, να βρουν πάλι το πάτημά τους και στη χειρότερη περίπτωση να επαναληφθεί το περσινό έργο.