Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (7/08-13/08).

Μια δυνατή φιλία / Joe

https://www.youtube.com/watch?v=3WPLVEUx5AU

Σκηνοθεσία:  David Gordon Green

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Tye Sheridan, Gary Poulter

Πλοκή: Ένας πρώην κατάδικος, ο Τζο, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πάντα εύκολα, αν και ο ίδιος είναι αποφασισμένος να τα καταφέρει. Μια ημέρα, γνωρίζει τον Γκάρι, έναν έφηβο, ο οποίος του ζητάει δουλειά. Ο Τζο τον προσλαμβάνει, μια δυνατή φιλία αναπτύσσεται μεταξύ των δυο ανδρών και μαζί προχωρούν μπροστά.

Το σχόλιο του TAZ: Ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή περίπτωση του νέου αμερικάνικου κινηματογράφου. Και επιτέλους δίνει την ευκαιρία σε έναν σταρ, τον Νίκολας Κέιτζ που έχει ξεφτιλιστεί όσο λίγοι, να ανακτήσει την αξιοπρέπειά του.

Μια τυχαία συνάντηση / Une recontre

Σκηνοθεσία: Lisa Azuelos

Πρωταγωνιστούν: Sophie Marceau, François Cluzet, Lisa Azuelos

Πλοκή: Ο Πιερ είναι παντρεμένος εδώ και δύο χρόνια και έχει δύο παιδιά.  Αγαπά τη γυναίκα του και είναι ένας πολύ αφοσιωμένος πατέρας.  Μέχρι τη στιγμή, που εμφανίζεται στη ζωή του η Ελζά. Οι δυο τους γελούν και περνούν καλά με έναν ιδαίτερο τρόπο. Η Ελζά από τη μεριά της έχει έναν απαράβατο κανόνα: «Ποτέ μη μπλέκεις με παντρεμένους» και ο Πιέρ, την ίδια στιγμή, είναι βέβαιος πως θέλει να παραμείνει πιστός στη γυναίκα του. Έτσι, αποφασίζουν από κοινού να τραβήξει ο καθένας το δικό του δρόμο, χωρίς να ανταλλάξουν τηλέφωνα, προτιμώντας να αφήσουν τη ζωή να τα φέρει όπως θέλει εκείνη.Όσο όμως η λεπτή γραμμή, ανάμεσα σε αυτό που πραγματικά συνέβη και σ’ αυτό που φαντάστηκαν οι δυο ότι είχε συμβεί, λεπταίνει και η φαντασία τους αρχίζει να μπλέκεται με την πραγματικότητα.

Το σχόλιο του TAZ: Eίναι πάντα απόλαυση να βλέπεις την αγέραστη Σοφί Μαρσό να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ένας άντρας συναντά μια γυναίκα. Και μετά ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί.

22 Jump Street

Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

Πρωταγωνιστούν: Channing Tatum, Jonah Hill, Ice Cube

Πλοκή: Μοναδικές πανεπιστημιακές εμπειρίες θα ζήσουν ο Σμιντ και ο Τζένκο, οι οποίοι ανταλλάσσουν τα όπλα τους με κάρτες μέλους της σε Αδελφότητες Κολεγίου. Σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η ζωή στο κολέγιο είναι χαοτική και απολαυστικά επικίνδυνη. Η φιλία τους θα δοκιμαστεί, αφού νέα πρόσωπα θα μπουν στις ζωές τους. Ετσι, η προσοχή τους δεν θα είναι αποκλειστικά στραμμένη στην εξιχνίαση μιας επικίνδυνης μυστικής οργάνωσης, αλλά και στο πώς να επαναπροσδιορίσουν τη φιλία και τη σχέση τους.

Το σχόλιο του TAZ: Το αγαπημένο μας εφηβικό σίριαλ της δεκαετίας του ’90, αποκτά το δεύτερο κινηματογραφικό αδελφάκι του. Απενοχοποιημένο,  αυτοσαρκαρκαστικά χαβαλεδιάρικο και με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ πρωταγωνιστή. Τι άλλο θες αυγουστιάτικα;

Σαββατοκύριακο στο Παρίσι / Le Week-Εnd

Σκηνοθεσία: Roger Michell

Πρωταγωνιστούν: Lindsay Duncan, Jim Broadbent, Jeff Goldblum

Πλοκή: Ο Νικ και η Μεγκ Μπάροους, με αφορμή την 30η επέτειο του γάμου τους, ταξιδεύουν στο Παρίσι, όπως είχαν κάνει και στον μήνα του μέλιτος. Εκεί θα συναντήσουν τον Μόργκαν, έναν επιτυχημένο πρώην συμφοιτητή του Νικ, ο οποίος τους καλεί σε ένα πάρτι. Το πάρτι αυτό θα αλλάξει τη σχέση του ώριμου ζευγαριού, όσο και τις απόψεις τους για τη ζωή.

Το σχόλιο του TAZ: Eυαίσθτητο, χαριτωμένο, “κεντημένο”,  ταξιδιάρικο και σοφιστικέ. Όχι όμως απαραίτητα αν είσαι σε μια μικρότερη ηλικία που νιώθεις αλλιώς την αγάπη και το πάθος.