Η Ελλάδα είναι ο υπ’αριθμόν 1 ταξιδιωτικός προορισμός για το 2014 και όλα δείχνουν ότι η χώρα με το άπλετο φως και τις πανέμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά θα μπορούσε να πραγματοποιήσει επάνοδο στο διεθνές τουριστικό προσκήνιο”, διαβάσαμε σε πρόσφατο δημοσίευμα του ξενόγλωσσου Τύπου.

Και το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν αποτελεί κάτι που μπορούμε να προσπεράσουμε έτσι εύκολα αντιμετωπίζοντάς το ως άλλο ένα δημοσίευμα που εκθειάζει την Ελλάδα και ρίχνει την ψήφο εμπιστοσύνης στον τομέα του τουρισμού της χώρας μας, που εδώ και αρκετό καιρό έδειχνε μάλλον να…πνέει τα λοίσθια.

Πρόκειται για ένα εκτενές αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού “Der Spiegel”, στη χώρα που πριν από λίγο καιρό, κατέκτησε το Μουντιάλ και παρακολουθήσαμε να “ταΐζει” με…γκολ το βραζιλιάνικο τέρμα.

Κι όμως, ναι! Όσο κι αν πολλοί βιαστούν ίσως να το χαρακτηρίσουν ως “όνειρο θερινής νυκτός”, η Γερμανία-που δεν μας είχε συνηθίσει σε παρόμοιες εκρήξεις…θαυμασμού και επιδοκιμασίας-μας “καλοπιάνει” και μάλιστα δεν διστάζει να έρθει ανοιχτά σε σύγκρουση με παρελθόντα δημοσιεύματα της γερμανικής εφημερίδας “Bild”, η οποία προκλητικά “έριχνε λάδι στη φωτιά” με…τιμητικούς χαρακτηρισμούς για την αφεντιά μας, όπως “χρεοκοπημένοι Έλληνες” και προκλητικές προτροπές για την πώληση κάποιων ελληνικών νησιών.

Περί…καλοπιασμάτων γενικά ο λόγος και όχι μόνο…

Απομένει μόνο να δούμε για πόσο καιρό θα διαρκέσουν…και δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ.

Μια εβδομάδα δρόμος. Μέχρι το επόμενο τεύχος…