Μια στιγμή έφτασε για να ερωτευθεί ο Γιάννης Ψαθάς τη φωτογραφία. Ο μέχρι τότε φοιτητής στο τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, ασχολήθηκε με τη φωτογραφία τυχαία όταν «κάλυψε» ένα φίλο του, επίσης φωτογράφο, για τη συναυλία του Peter Green στο Μύλο της Θεσσαλονίκης. Και αυτό ήταν αρκετό! 

Το 2004 βρέθηκε να σπουδάζει φωτογραφία στη Μαδρίτη. Ένα απόγευμα αποφάσισε να χτυπήσει την πόρτα του Rolling Stone της Ισπανίας. Αυτό ήταν η αρχή μιας συνεργασίας που έφερε μία φωτογραφία του στο εξώφυλλο του περιοδικού. Coldplay, Marilyn Manson, Shakira, Oasis, Depeche Mode είναι μερικά από τα ονόματα που έχουν κάνει το πέρασμά τους από το φωτογραφικό του φακό. 

Έχει συνεργαστεί με το National Geographic Traveler, τον όμιλο El Pais και το Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Ακόμη, ασχολείται με την αρχιτεκτονική φωτογραφία, τον αρχιτεκτονικό φωτορεαλισμό και με την πανοραμική φωτογραφία. 

Η τελευταία του φωτογραφική «εξόρμηση» έγινε πριν από λίγες μέρες στο Cardiff, της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ήταν ένας από τους επίσημους φωτογράφους της WOMEX 2013. Οι φωτογραφίες του δόθηκαν και στο BBC.

Ο Γιάννης Ψαθάς είναι ένας σπάνιος φωτογράφος. Δεν ξέρουμε αν το αποτέλεσμα της δουλειάς του οφείλεται στην καλή τεχνική, στη «ματιά» του και στην εμπειρία του. Μπορεί απλά να αγαπάει τόσο πολύ τη φωτογραφία και να αποτυπώνεται σε κάθε κλικ. Και ο άχρωμος κόσμος μας, χρειάζεται τέτοιες όμορφες εικόνες. 

Υ.Γ. Τις φωτογραφίες του Γιάννη Ψαθά μπορείτε να βρείτε στα www.littleplanet.grwww.thessaloniki360.gr και http://womex.littleplanet.gr