Για τον περισσότερο κόσμο δεν ήταν ένας απλός επιχειρηματίας. Ήταν ο άνθρωπος που πήρε την τεχνολογία από το χέρι και την έβγαλε από τα πρακτικά της σύνορα. Της χάρισε στυλ, design, προσωπικότητα. Ήταν αυτός που μετέτρεψε τα gadgets σε απαραίτητα και μόδα. Αρκεί να είχε το σήμα με το δαγκωμένο μήλο.

Ναι, αυτός ήταν ο Steve Jobs. Μια μεγαλοφυΐα, που απογείωσε την τεχνολογία. Και αυτή η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Ωστόσο το μυαλό της Apple δεν διέφερε τελικά και πολύ από τα… νομίσματα – είχε δύο όψεις. Και αυτή η άλλη του πλευρά αποκαλύπτεται στο βιβλίο «The Bite in the Apple» που έχει γράψει η πρώην του Jobs, Chrisann Brennan.

H Chrisann, που ήταν μαζί με τον Steve για αρκετά χρόνια, τον περιγράφει σαν έναν άνθρωπο που είχε χάσει την ανθρωπιά του, άκαρδο, με φοβίες, αλλά και πολλές μανίες.
Στο βιβλίο της περιγράφει τη στιγμή που ανακοίνωσε στον Jobs ότι είναι έγκυος, το 1977. Σύμφωνα με το «The Bite in the Apple» την κοίταξε με ένα παγωμένο βλέμμα και της ζήτησε να κάνει έκτρωση. Μάλιστα την απείλησε ότι αν δεν έκανε αυτό που της έλεγε, δεν θα είχε καμιά βοήθεια από εκείνον και μετά εξαφανίστηκε από το σπίτι. Αυτή ήταν και η κίνηση που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς τότε χώρισαν. Η Brennan τελικά κράτησε το παιδί και το 1978 ήρθε στον κόσμο η Lisa.

Ωστόσο ακόμα και τότε ο Steve αρνήθηκε ότι είναι δικό του παιδί. Όταν το test DNA απέδειξε το αντίθετο, ο ιδρυτής της Apple ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να έχει καμιά σχέση μαζί της. Αποφάσισε να της δίνει μια μικρή διατροφή και, όπως γράφει στο βιβλίο της, ο Jobs το πανηγύρισε αυτό γιατί ήταν πολύ λίγα τα λεφτά!

Ωστόσο στο βιβλίο περιγράφονται και πολλές άλλες στιγμές του Jobs, οι οποίες ήταν έως τώρα άγνωστες στον περισσότερο κόσμο. Όπως το πρώτο τους «ταξίδι» που έκαναν κάτω από την επήρεια του LSD, τη μανία του με το sex, αλλά και το πόσο σκληρός ήταν στα λόγια του.

Όμως η Chrisann γράφει ότι τον αγαπούσε για το μυαλό και την ομορφιά του. Τελικά το 1977 έπεσαν οι τίτλοι τέλους, ενώ μετά από 15 χρόνια, όπως αποκαλύπτει, την πήρε τηλέφωνο για την ευχαριστήσει που του στάθηκε και τον άντεξε.

Όσο για τη σχέση του Jobs με την κόρη του Lisa; Αυτές αποκαταστάθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με τον Steve να πληρώνει όλες τiς σπουδές της. Μάλιστα η Lisa ήταν ένας από τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα του στις 5 Οκτωβρίου 2011, την ώρα που έκλεισε τα μάτια του για πάντα.