1. Διότι πέρασε το μεγάλο “μπαμ” και όσοι παρουσίαζαν την Gaga ως τη νέα Madonna, διαψεύσθηκαν ήδη. 

2. Διότι η τελευταία της δουλειά με τίτλο “Artpop”, είναι για τα μπάζα.

3. Διότι ακόμη και οι gay συμπεριφέρθηκαν στην εν λόγω αρτίστα ως πυροτέχνημα, προσπερνώντας τη μαρκετινίστικη εξτραβαγκάντζα που περιβάλλει το τελικό προϊόν.

4. Διότι το όλο attitude “I was born this way” (και τα συναφή), έχει μεν μια θετική απήχηση στα αμερικανάκια (και όχι μόνο), έτσι ώστε να μη νιώθουν άσχημα με τους εαυτούς τους, μόνο που πλέον τα χαζά κοριτσάκια προσπαθούν να δείχνουν όσο πιο “κουλά” γίνεται, φτάνοντας στο άλλο άκρο. Είτε δηλαδή είναι όμορφα, είτε όχι, το ζητούμενο είναι να μοιάσουν με παρίες!

5. Διότι τα τελευταία εγχώρια major hit της Gaga ήταν τα “Bad Romance” και “Alejandro” (aka το κομμάτι φόρος τιμής στο “Don’t Turn Around” των Ace of Base), αμφότερα μέσα από το bonus cd της limited edition του ντεμπούτου της, που βγήκε το 2009.

6. Διότι η όλη ιστορία με τα “larger than life” video clip που έχουν διάρκεια όσο τρεις φορές το κομμάτι, έχουν κουράσει, με τα τραγούδια της στην tv να μοιάζουν με ανούσιες ταινίες μικρού μήκους με δήθεν ποιητικό και αρτιστίκ περιεχόμενο.

7. Διότι στιχουργικά, παρά τις επίμονες προσπάθειες, δεν έπεισε ποτέ κανέναν. Τα κόμπλεξ, είτε ακούς Gaga, είτε όχι, θα παραμείνουν και όποιος νομίζει πως η ζωή του θα καλυτερεύσει επειδή το λέει ένας καλλιτέχνης-παρασκεύασμα, τότε έχει μεγαλύτερα προβλήματα να αντιμετωπίσει από το πώς δείχνει στον καθρέφτη!

8. Διότι οι εγχώριοι popάδες δεν προτιμούν τις συναυλίες… Τα ίδια είχαμε δει και όταν είχε έρθει η Beyonce, η Rihanna (με την “αμπρέλα” της) και η Jennifer Lopez (με τη σαμπρέλα της), ενώ ας μην ξεχνάμε την uber αποτυχία που είχε το live “20 Χρόνια Φοίβος”… Ο Έλληνας θέλει μπουζουκλερί, λέλουδο και σαμπανιζέ lifestyle και όχι πλαστική καρέκλα με μπύρα “περιπτέρου” ξεροσφύρι…

9. Διότι με εισιτήριο που ξεκινάει από 50 ευρώ και φτάνει τα 115, κανείς δεν γέμισε ΟΑΚΑ…

10. Διότι ο Έλληνας είναι πάντα της τελευταίας στιγμής και περιμένει να γυρίσει από τις διακοπές του για να δει τι του έχει μείνει στο πορτοφόλι…

*Ο Στέφανος Στεφανόπουλος γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δε γράφει για αυτή (στο rockway.gr), αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε να παριστάνει τον dj, παρότι το πτυχίο του τον θέλει κοινωνιολόγο, σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας. Δε συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.