Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (31/07-06/08).

1. Parker

 

Σκηνοθεσία: Taylor Hackford

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis

Πλοκή: O Πάρκερ, ένας σκληροτράχηλος κακοποιός με κώδικα τιμής: Δεν κλέβει ποτέ από αυτούς που έχουν ανάγκη. Όταν του τη φέρνουν οι συνεργάτες του σε μια ληστεία τράπεζας, ορκίζεται εκδίκηση και τους ακολουθεί στην επόμενη τους δουλειά, μια κλοπή κοσμημάτων στο Παλμ Μπιτς. O Τζέισον Στέιθαμ αναζητά εκδίκηση, έχοντας στο πλευρό του την πιο sexy από ποτέ, Τζένιφερ Λόπεζ. Η ταινία είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα Flashfire του Donald E. Westlake, ένα από τα πολλά που έχει γράψει με ήρωα τον Πάρκερ.

Το σχόλιο του TAZ:  Ο συνεπής Τέιλορ Χακφορντ το παλεύει αλλά η Λόπεζ δεν το χωνεύει.  Ο Τζέισον Στέιθαμ σώζει την κατάσταση σε ένα κατά τα άλλα αξιοπρεπές και βίαιο  b movie δράσης και εγκλήματος που όμως “πάτωσε” στις εισπράξεις.

2. Marina

 

Πρωταγωνιστούν: Matteo Simoni, Cristiaan Campagna, Luigi Lo Cascio

Πλοκή: Ιταλία 1948. Ο δεκάχρονος Ρόκο ζει σε ένα πανέμορφο βουνό, μέχρι που ο πατέρας του αποφασίζει να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια του. Οι ευτυχισμένες μέρες του Ρόκο είναι παρελθόν, καθώς τα γκρίζα τοπία των μεταλλωρυχείων του Βελγίου απλώνονται τώρα μπροστά στα μάτια του. Για χρόνια, οι παγωμένοι χειμώνες και μια άγνωστη κουλτούρα είναι η νέα του πραγματικότητα. Ο Ρόκο βάζει σκοπό της ζωής του να ξεχωρίσει. Μέσω της μουσικής και του έρωτα αποφασίζει να δραπετεύσει από την πραγματικότητα και να ζήσει το όνειρο του. Η νεαρή Μαρίνα θα γίνει η μούσα του και θα του χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση μέσα από το ομότιτλο τραγούδι που θα της γράψει για να την κερδίσει.

Το σχόλιο του TAZ: Μια τυπική βιογραφία για κάποιον που ούτε ξέρω ποιος είναι. Προτιμώ να δω τούρκικη σαπουνόπερα ή να πάω βόλτα στη Μαρίνα Ζέας. Πάντως η ταινία αν έχεις χρόνο για να χάσεις, ανταμείβει σαν βιογραφική τηλεταινία.

3.  Έρωτας αλά Ισπανικά / Ocho Apellidos Vascos / Spanish Affair

Πρωταγωνιστούν: Dani Rovira, Clara Lago, Carmen Machi, Karra Elejalde

Πλοκή: Ο Ραφαέλ είναι γεννημένος στη Σεβίλλη και περήφανος Ανδαλουσιανός. Ενα βράδυ θα γνωρίσει την Αμάια, μια όμορφη και δυναμική κοπέλα με Βάσκικη καταγωγή. Μετά από μια παθιασμένη νύχτα, θα του κλέψει την καρδιά, ξεχνώντας στο σπίτι του, σαν μοντέρνα σταχτοπούτα, την τσάντα της. Αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον Ραφαέλ που θα ταξιδέψει στην περιοχή που μένει η Αμάια για να της την επιστρέψει. Παρότι η Αμάια δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να του χαρίσει άλλες νύχτες, η επιστροφή του σκληροπυρηνικού πατέρα της στην πόλη, θα της αλλάξει τα σχέδια, υποχρεώνοντας τον Ραφαέλ να υποδυθεί έναν ρόλο που δεν φανταζόταν ποτέ στη ζωή του.

Το σχόλιο του TAZ: Σόρι αγάπη μου, αλλά Αλμοδόβαρ δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι. Κι όταν προσπαθείς να βρεις διεθνή κωμική γλώσσα, ξεχνάς τον Όμηρο Ευστρατιάδη. Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ισπανία, αλλά τι ακριβώς σημαίνει αυτό είπαμε;

4. Σουπερχόνδριος / Supercondriaque

 

Σκηνοθεσία: Dany Boon

Πρωταγωνιστούν: Dany Boon, Alice Pol, Kad Merad

Πλοκή: Ο Ρομέν είναι 40 χρονών, δεν είναι παντρεμένος και δεν έχει παιδιά. Η δουλειά του ως φωτογράφος για διαδικτυακό ιατρικό λεξικό δε βοηθάει την οξεία υποχονδρία του, που για χρόνια καθορίζει τη ζωή του ολόκληρη, υποβιβάζοντας τον σε ένα σάκο με φοβίες και νευρώσεις. Ο μοναδικός του φίλος, ο γιατρός Ντιμίτρι Ζβένκα, έκανε το τραγικό λάθος να τον συμπαθήσει πραγματικά όταν τον πρωτογνώρισε. Έχει βρει το μπελά του με τα αμέτρητα ψυχοσωματικά προβλήματα του Ρομέν, και θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί για πάντα.  Πιστεύει ότι αν εκείνος γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του, όλα του τα προβλήματα θα λυθούν. Το να βρεθεί όμως μια γυναίκα που θα ανεχτεί το Ρομέν όπως είναι και θα τον βοηθήσει, αποδεικνύεται μια μεγάλη πρόκληση.

Το σχόλιο του TAZ: Δυστυχώς όλο και πιο συχνά, η γαλλική κωμωδία μοιάζει με το να προσπαθείς να μαγειρέψεις μπιφτέκι σε φούρνο μικροκυμάτων. Πολύ κακό πράγμα να μιμείσαι αμερικάνικες fast food συνήθειες όταν κατάγεσαι από μια χώρα με γκουρμέ παράδοση.