Εκεί, στη μακρινή Σιβηρία, στη λεγόμενη “Άκρη του Κόσμου”, βρέθηκε πρόσφατα ένας μυστηριώδης κρατήρας, διαμέτρου 80 μέτρων, προκαλώντας ένα συνονθύλευμα πιθανών σεναρίων εκ μέρους των επιστημόνων, αλλά και των συνωμοσιολόγων, οι οποίοι κάνουν λόγο για δοκιμές υπερόπλων ή ακόμη και για συντριβή…εξωγήινου αεροσκάφους!

Βοήθεια, τα…UFO μας επιτίθενται δηλαδή ή κάπως έτσι τελοσπάντων.

Όλα τα μάτια λοιπόν στραμμένα στη Χερσόνησο Γιαμάλ, όπου και εντοπίστηκε ο παραπάνω κρατήρας, ο οποίος βρίσκεται σε ένα δάσος, που απέχει 19 μόλις χιλιόμετρα από τη μεγαλύτερη μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Κυκλοφορεί βέβαια στην “αγορά” και η πιο ρεαλιστική άποψη, της επιστήμονα του Υποαρκτικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας, Άννα Κουρτσάνοβα, η οποία υποστηρίζει ότι πιθανή αιτία δημιουργίας του κρατήρα είναι η ανάμειξη αλατιού, νερού και αερίου κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, ουσίες δηλαδή, που πυροδότησαν την υπόγεια έκρηξη.

Μπροστά όμως στις θεωρίες περί UFO, διεθνών συνωμοσιών και κατασκευής υπερόπλων, πού να…φτουρήσει η ρεαλίστρια της παρέας;

Οπότε, μέχρι να προκύψουν νέα στοιχεία από τις σχετικές έρευνες, παραμένουμε στο σενάριο των…εξωγήινων και των λοιπών “ελκυστικότερων” θεωριών…

Εσείς;