Για πολλοστή φορά τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένα στην αιματοβαμμένη Λωρίδα της Γάζας. Βλέμματα και μόνο βλέμματα δυστυχώς, καθώς ουσιαστική παρέμβαση για άμεση παύση της αιματοχυσίας δεν έχει υπάρξει.

Μέσα στον κουρνιαχτό του πολέμου, λοιπόν, κάποιοι Παλαιστίνιοι στέκονται στα πόδια τους και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο ώστε να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους δοκιμαζόμενους συμπατριώτες τους.

Και μάλιστα με έναν τρόπο πρωτότυπο μέσα στη μακαβριότητά του…

Αυτό που κάνουν είναι να εμπνέονται από τις βόμβες. Τις βόμβες των Ισραηλινών και τον καπνό που αυτές σηκώνουν αφού προηγουμένως έχουν σκορπίσει το θάνατο. Πολλές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες τα σύννεφα καπνού που δημιουργούνται, προσομοιάζουν σε διάφορα σχήματα και πρόσωπα: Ένας άγγελος, παιδιά που παίζουν, μια μάνα που κρατά σφιχτά το μωρό στην αγκαλιά της…

Η κυνική πραγματικότητα συναντά με αυτό τον παράδοξο τρόπο τη φαντασία. Οι φωτογραφίες που παράγονται από το “πάντρεμα” αυτό, αποσκοπούν αφενός στο να διοχετεύσουν το μήνυμα της αντίστασης προς τους κατοίκους της Γάζας κι αφετέρου στο να αποδόσουν έναν φόρο τιμής προς τα δεκάδες αθώα θύματα αυτού του παραλογισμού.