Καλά τα νέα για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάσουν πρωτοτυπία, άνεση και εμφάνιση, που θα συγκεντρώσει μονομιάς τα βλέμματα σε όποια παραλία κι αν βρεθούν από τώρα και όλα τα καλοκαίρια από εδώ και στο εξής. Συγκεκριμένα, η νέα αυτή πρόταση που αποτελεί τομή στο σχεδιασμό μαγιό, έρχεται κατευθείαν από τα εργαστήρια του Χάρβαρντ, όπου ερευνητές εμπνεύστηκαν την ιδέα δημιουργίας ενός μαγιό από τεχνητό δέρμα…καρχαρία.

Ναι, ναι, σωστά διαβάσατε και δεν σας γελούν τα μάτια σας καθόλου! Η βιομιμητική στην υπηρεσία του στιλ χωρίς να στερείται και του πρακτικού σκέλους, καθώς το εν λόγω πρωτοποριακό μαγιό μειώνει στο ελάχιστο την αντίσταση του νερού και μάλιστα-σύμφωνα με τους επιστήμονες-αναμένεται να αποτελέσει στο μέλλον την απόλυτη κολυμβητική στολή.

Τέλος, το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του μαγιό που…δαγκώνει, θεωρείται ένα μοναδικό στο είδος του υδροδυναμικό υλικό, που μιμείται το δέρμα του λεγόμενου “ρυγχοκαρχαρία”, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία των ταχυτέρων του είδους. Το δέρμα του αποτελείται από “πλακοειδή λέπια” σαν μικρά δόντια και διαθέτουν ειδικά αυλάκια που ελαχιστοποιούν την τριβή με το νερό.

Μην καθυστερείτε λοιπόν!

Το μαγιό σας από λέπια ρυγχοκαρχαρία και…φύγαμε για βουτιές!