Στη σκέψη να απαγορευτεί το άναμμα των τζακιών και των ξυλοσομπών προσανατολίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος για να μην σημειωθούν τα φαινόμενα του προηγούμενου χειμώνα, με την αιθαλομίχλη να… πλανάται πάνω από την πόλη.

Το Κράτος, όμως, θα μας βρει «μπροστά» του. Αυτό το Κράτος που κατάφερε να ενώσει τους κατοίκους του Μπουρναζίου με αυτούς της Εκάλης, του Αιγάλεω με της Φιλοθέης. Το νέο «προλεταριάτο» είναι εδώ, με τη φωτιά να καίει, άσβεστη.

Φίλοι συναγωνιστές. Μην ενδώσετε στις παράλογες απαιτήσεις του κράτους.

– Ανάψτε τη φωτιά σας και καλέστε φίλους και γνωστούς άλλων δημοτικών διαμερισμάτων που φοβούνται τις επαναστατικές πράξεις. (Μπορεί να κάνετε και κάποιες… ενδιαφέρουσες γνωριμίες)

– Αν ανάψατε τη σόμπα/τζάκι ημέρα που απαγορεύεται για το δημοτικό σας διαμέρισμα, μην ανοίγετε σε αστυνομικούς με κουβάδες, κατά τις βραδινές ώρες. Προφανώς χτυπούν την πόρτα σας με σκοπό να σβήσουν τη φωτιά σας.

– Δημιουργήστε υπηρεσία «φυσητή» στις ταράτσες και τις σκεπές. Δύο άνθρωποι να φυσάνε είτε με το στόμα, είτε με ανεμιστηράκια που χρησιμοποιούμε το καλοκαίρι, τον καπνό για να διαλύεται και να μην μπορεί να σας εντοπίσει κανείς.

– Εάν ο γείτονας σας είναι αστυνομικός, καλέστε τον. Για θερμοκρασία δωματίου άνω των 18 βαθμών Κελσίου, θα κάνει σίγουρα τα στραβά μάτια.

– Να απασχολείτε την Πυροσβεστική συνεχώς. Τοποθετείστε τα γατάκια σας σε ένα κλαδί δέντρου και καλέστε τους να έρθουν να το κατεβάσουν.

– Να είστε… κιμπάρηδες. Να καίτε μόνο εκλεκτά ξύλα. Με αναθυμιάσεις δεν το χάρηκε κανείς!  

Κάθε σπίτι, ένας καπνός. Κάθε σόμπα και καημός!
Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, θέλουμε να είμαστε καμένοι!