Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (17/07-23/07).

Rage 

Σκηνοθεσία: Paco Cabezas

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Rachel Nichols, Max Ryan

Πλοκή: Ο Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ) και οι δύο συνεργάτες του, Κέιν (Μαξ Ράιαν) και Ντόχερτι ζουν μέσα στο έγκλημα. Ένα από τα πολλά βράδια που ζουν μέσα στην παρανομία, ληστεύουν επιτυχώς έναν ρώσο μαφιόζο. Εκτός, όμως, από τη βαλίτσα με μετρητά το κλέβουν κι ένα ρώσικο όπλο, το Tokarev. Τότε είναι που ξεκινάει ο μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ιρλανδών εγκληματιών και της ρώσικης μαφίας. Πέντε χρόνια μετά και ενώ ο Πολ έχει αλλάξει τρόπο ζωής και ζει μακριά από την παρανομία και το έγκλημα η ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Ο Πολ για να μπορέσει να σώσει το αγγελούδι του επιστέφει στην παλιά του ζωή και ξαναρχίζει όσα ξέρει καλά να κάνει.

Κι όμως… γίνεται / And so it goes

Σκηνοθεσία: Rob Reiner

Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins

Πλοκή: Ο Όρεν Λίτλ, είναι ένας στρυφνός μεσίτης που θέλει να κάνει ένα τελευταίο μεγάλο ντιλ και μετά να αποσυρθεί. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται μπροστά του ο αποξενωμένος γιος του μαζί με την εγγονή του Σάρα, που δεν γνώριζε καν την ύπαρξη της. Ανίδεοι για το πώς να φροντίσουν ένα ανήλικο παιδί, ζητούν τη βοήθεια της γειτόνισσας Λια. Έτσι, ο Όρεν θα μάθει να ανοίγει την καρδιά του στην οικογένειά του αλλά και στη Λια.

Κάποτε στη Νέα Υόρκη / The Immigrant

https://www.youtube.com/watch?v=LtALp_aTZo0

Σκηνοθεσία: James Gray

Πρωταγωνιστούν: Marion Cotillard, Joaquin Phoenix, Jeremy Renner

Πλοκή: 1921. Η Εύα και η αδερφή της εγκαταλείπουν την Πολωνία, για μια καινούρια αρχή κι ένα καλύτερο μέλλον στη Νέα Υόρκη. Κατά την άφιξη τους στο Έλις Άιλαντ όμως, οι γιατροί ανακαλύπτουν πως η Μάγδα είναι βαριά άρρωστη. Οι δύο αδελφές χωρίζονται. Η Εύα φτάνει στο Μανχάταν, ενώ η αδερφή της μπαίνει σε καραντίνα. Μόνη κι απελπισμένη η Εύα είναι εύκολο θήραμα για τον Μπρούνο, που θα την αναγκάσει να εκπορνευτεί. Η άφιξη του Ορλάντο, ενός εντυπωσιακού μάγου, θα τη βοηθήσει να βρει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Μίτος της Αριάν / Au Fil d’ Ariane

https://www.youtube.com/watch?v=w7JXLpYg75M

Σκηνοθεσία: Robert Guédiguian

Πρωταγωνιστούν: Ariane Ascaride, Jacques Boudet, Jean-Pierre Darroussin

Πλοκή: Η Αριάν έχει γενέθλια. Τα κεριά στην τούρτα είναι αναμμένα, αλλά κανένα αγαπημένο πρόσωπο δεν κατάφερε να έρθει. Κι εκείνη μπαίνει στο αυτοκίνητο της, φεύγει από το  προάστιο, όπου ζει, και χάνεται στο ηλιόλουστο τοπίο της Μασσαλίας. Στην πορεία θα συναντήσει έναν νεαρό οδηγό μοτοσικλέτας που θα την οδηγήσει σε μια παραλιακή ταβέρνα. Εκεί, η Αριάν, θα γοητευτεί από τον ρομαντικό ιδιοκτήτη, θα συγκινηθεί από τη νοσταλγία ενός συνταξιούχου φύλακα μουσείου φυσικής ιστορίας, θα ανέβει στη σκηνή για μια παράσταση μιούζικαλ. Ίσως αυτά τα γενέθλια να της μείνουν αξέχαστα…

Ο πλανήτης των πιθηκών: Η Αυγή / Dawn of the Planet of the Apes

Σκηνοθεσία: Matt Reeves

Πρωταγωνιστούν: Gary Oldman, Keri Russell, Andy Serkis

Πλοκή: Ένας συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό, μια δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δύο στρατόπεδα δείχνουν διατεθειμένα να συνυπάρξουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη.