Αφού γέμισαν τους ωκεανούς τους με πετρελαιοκηλίδες και ραδιενεργά απόβλητα, οι Αμερικανοί αποφάσισαν να βρωμίσουν και τις θάλασσες μας. Εμείς γιατί δηλαδή να έχουμε «δαντελωτές» παραλίες και κρυστάλλινα νερά να τα πιεις στο ποτήρι; Όλοι να γίνουμε βούρκος!

Έτσι η χώρα-πλανητάρχης αποφάσισε, πολύ εύκολα και γρήγορα, οι απροσδιόριστοι τόνοι χημικών όπλων που διέθετε ο Άσαντ να ξεπλυθούν ή να ριχτούν στη Μεσόγειο. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά, τι ακριβώς θα γίνει. Και μάλιστα για να μην μαθευτεί τίποτα από όλη αυτή τη διαδικασία , η υποτιθέμενη υδρόλυση θα γίνει από το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό και όχι από επιστήμονες.

Αυτή την ώρα δεκάδες κυβικά μέτρα «αέριου μουστάρδας» και του νευροπαραλυτικό αέριου SARIN είναι σε διαδικασία… ξεπλύματος σε απόσταση από τις δυτικές ακτές της Κρήτης μόλις διακοσίων μιλίων. Το απίστευτο είναι ότι συμμετέχει και η Ελλάδα που έχει στείλει το υποβρύχιο «Πόντος» να φυλάει. Τι να φυλάει; Το αμερικάνικο στρατιωτικό πλοίο «Cape Ray» στο οποίο είναι φορτωμένα τα χημικά που ξεπλένονται στα νερά μας, αλλά που όμως χαρακτηρίζονται διεθνή ύδατα.

Και δεν είμαστε οι μόνοι που φυλάμε το πλοίο, που κάνει την υδρόλυση των χημικών όπλων του Άσαντ. Στη φύλαξη του «Cape Ray» συμμετέχει μία τουρκική φρεγάτα και άλλη μία ιταλική. Το πείραμα της υδρόλυσης χημικών ουσιών γίνεται για πρώτη φορά και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά αν θα υπάρξουν συνέπειες. Πότε αυτές θα εμφανιστούν και για πόσα χρόνια ή δεκαετίες θα υπάρχουν;

Μπορεί η αραίωση τους να είναι μεγάλη αλλά ποιος μας διαβεβαιώνει ότι δεν θα κάνουμε αμέριμνοι μπάνιο και θα βγαίνουμε από τη θάλασσα με Πάρκινσον; Υπάρχει επιστήμονας που να τεκμηριώνει με το επιστημονικό κύρος του ότι οι ουσίες αυτές δεν θα μολύνουν τον πλαγκτόν και δεν θα έρθει η μέρα που στο πιάτο μας θα βρεθούν «τρελά» ψαριά, όπως είχε συμβεί με τις «τρελές» αγελάδες; Βέβαια, παίζει και το ενδεχόμενο να θέλουν κάποιοι να πειραματιστούν πάνω μας και τι μεταλλάξεις μπορούμε να υποστούμε. Τόσα και τόσα έχουν γίνει στο παρελθόν…

Πρόσφατα εξάλλου αποκαλύφθηκε ότι οι Αμερικανοί έκαναν πειράματα με ατομικές βόμβες και χρησιμοποιούσαν δικά τους στρατεύματα σε μικρή απόσταση ώστε να εξετάσουν μετά αν… οι στρατιώτες τους ήταν σε θέση να συνεχίσουν να πολεμούν μετά τη σκάση της ατομικής βόμβας. Τα ίδια πειράματα έκαναν και οι Ρώσοι.

Ωστόσο, ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι στο αμερικάνικο πλοίο «Cape Ray» τοποθετήθηκε πρόσφατα σύστημα εκκένωσης του από τη βρετανική εταιρεία “Survitec Group”, το οποίο περιλαμβάνει δύο πλωτές σκάλες και τέσσερις σωσίβιες λέμβους “Zodiac” χωρητικότητας 50 ατόμων η καθεμιά. Και αυτά δεν μπήκαν ως νεροτσουλήθρες για τους Αμερικανούς αξιωματικούς… Το συγκεκριμένο σύστημα εκκένωσης (DBC MES), παρέχει τη δυνατότητα εγκατάλειψης του πλοίου από 400 άτομα μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, ενώ παρέχει προστασία από καπνό και φωτιά. Άραγε το σύστημα αυτό τοποθετήθηκε για προληπτικούς λόγους ή υπάρχει και το ενδεχόμενο του ατυχήματος; Σε μία τέτοια περίπτωση ο τουρισμός, στον οποίο ποντάρει τόσα πολλά η Ελληνική οικονομία, θα πάει αύτανδρος…

Το «Cape Ray» στο οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η υδρόλυση των χημικών του Άσαντ ήταν πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το οποίο έχει υποστεί μετατροπές ειδικά για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ. Μεταξύ άλλων στη σύντομη αυτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα γίνει επεξεργασία 600 μετρικών τόνων χημικών όπλων, με… αρκετά ασφαλή τρόπο για να εξουδετερωθούν. Αξιοπρόσεχτο είναι πως το Αμερικανικό Πεντάγωνο δεν αναφέρει με τρόπο κατηγορηματικό ότι η διαδικασία αυτή θα γίνει με «απόλυτα ασφαλή τρόπο». Κρατάει από ότι φαίνεται και μία «πισινή».

https://www.youtube.com/watch?v=YuRjTMx6Z7g

Το εξοργιστικό είναι ότι τα χημικά όπλα του Άσαντ που δεν κρίθηκαν πολύ επικίνδυνα μεταφέρονται για καταστροφή σε Φιλανδία , Αγγλία, Ιρλανδία , Γερμανία και ΗΠΑ. Ο κ. Ντομινίκ Ανέλι, επικεφαλής της Μονάδας Χημικής Εξουδετέρωσης της Επιτροπής Απαγόρευσης Χημικών Όπλων και υπεύθυνος για την επιχείρηση στο Cape Ray, αρνήθηκε να δώσει στοιχεία για όλη αυτή την επιχείρηση λέγοντας ότι: «αυτό αποτελεί διαβαθμισμένο στρατιωτικό απόρρητο» και δεν μπορεί να δώσει «συγκεκριμένες απαντήσεις πέρα από όσα είναι ήδη γνωστά». Διαβεβαίωσε επίσης ότι τίποτε… δεν θα πέσει στην θάλασσα και ότι πρέπει… να εμπιστευόμαστε τον Οργανισμό Απαγόρευσης Χημικών Όπλων που είναι ανεξάρτητος φορέας!

Η υδρόλυση των χημικών του Άσαντ αναμένεται να διαρκέσει όλο το καλοκαίρι και ίσως χρειαστεί και παραπάνω χρόνος. Πάντως όποιος βγαίνει πια από τη θάλασσα με φουσκάλες ή είναι σε φάση αφασίας παρά τα οικονομικά του προβλήματα, δεν θα είναι επειδή τον… ψέκασαν αλλά επειδή κολύμπησε σε πειραγμένα νερά. Τώρα αν δει και κανένα ψάρι να βγαίνει από τη θάλασσα και να αναζητά επειγόντως κάρβουνα αναμμένα μην απορήσει. Όλα μπορούν να συμβούν από… πειραγμένα χημικά.