Μουντιάλ πάπαλα! Το σήκωσαν οι Γερμανοί, ανακουφίστηκαν οι Βραζιλιάνοι που δεν αναγκάστηκαν να βιώσουν τον απόλυτο εφιάλτη. Το να υψώσουν, δηλαδή, οι Αργεντίνοι το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα στο Μαρακανά.

Το πέταξε το μπαλάκι στο 113′ ο Γκέτσε, δεν αντέδρασαν οι λατινοαμερικάνοι, το ματς τέλεψε κι όλα ανήκουν στην ιστορία. Όπως επίσης στην ιστορία έμεινε και ο ανέκφραστος Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έλαβε τη “χρυσή μπάλα”, δεν έσκασε ούτε μισό χιλιοστό χαμόγελο. 

Και πώς να το κάνει, όταν είναι στα ντουζένια του, φτάνει στην πηγή και εν τέλει δεν πίνει νερό;

Δεν είναι μόνο ότι θα ξεδιψούσε ποδοσφαιρικά, αλλά και το γεγονός ότι με μια ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου θα έπαυε εν μέρει να αποτελεί κομμάτι από τη σκιά του Μαραντόνα.

Ο Ντιεγκίτο, με την κατάκτηση του μουντιάλ το 1986, συνεχίζει να βαστά ψηλά τη σημαία του… καλυτερότερου Αργεντίνου (και όχι μόνο) ποδοσφαιριστή που έχει πατήσει ποτέ τις τάπες του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η παρακάτω γελοιογραφία, με τον Μέσι να κλαίει απαρηγόρητος κρατώντας στο χέρι φωτογραφία του Μαραντόνα να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο και πλέον γλαφυρό τρόπο…