Το τεύχος Ιουλίου του NEWPOSTER κυκλοφόρησε

Κατεβάστε το NEWPOSTER ΕΔΩ

Η σκηνή γυρίζεται όπου σ’ αρέσει και αγαπάς. Σε βεράντα αεράτη μετά θέας; Σε πλατεία λουλουδάτη; (Το νου σας, μακριά από πιτσιρικαρία). Παρά θιν’ αλός σε όμορφο μπαράκι; Διάλεξε, it’ s up to you!

Η ώρα του καφέ έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα διάφορα άλλα ποτά, τύπου whisky, gin, vodka, τα έχεις ψιλοβαρεθεί όλο το χειμώνα. Θες κάτι ανάλαφρο, δροσερό, ευκολόπιοτο, να κολλάει στη στιγμή. Ένα cocktail ίσως;

Με Tequila. El Diablo

παγάκια

60 ml reposado tequila

90 ml ginger ale

1 φέτα lime

1 κ.γ. crème de casis

Εκτέλεση

Ένα ποτήρι Tom Collins το γεμίζουμε με παγάκια και προσθέτουμε την Tequila. Γεμίζουμε σχεδόν μέχρι πάνω με ginger ale. Στύβουμε τη φέτα του lime και ανακατεύουμε πολύ ελαφρά. Προσθέτουμε το crème de casis πολύ απαλά για να κάτσει στον πάτο του ποτηριού. Γαρνίρουμε μ’ ένα τσαμπάκι groseille, δύο φυλλαράκια μέντας και σερβίρουμε.

 

Με Whiskey.Μint julep

2 κ.σ. club soda ή νερό

2 κ.γ. ζάχαρη άχνη

15 φύλλα δυόσμου και 4-5 κλαδάκια για διάκοσμο

90 ml Bernheim Kentucky Whiskey ή άλλο Kentucky Whiskey

Τριμμένο πάγο

Εκτέλεση

Εάν δεν έχουμε το γνήσιο julep cup,χρησιμοποιούμε ένα Highball με ανοιχτό στόμιο ποτήρι. Βάζουμε σε αυτό τη ζάχαρη με το νερό ή τη σόδα και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και, χρησιμοποιώντας γυάλινο muddler (γουδί) ή το πίσω μέρος κουταλιού, τα πιέζουμε να βγάλουν το άρωμά τους χωρίς να τα συνθλίψουμε. Προσθέτουμε το whiskey, γεμίζουμε το ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο και με το κουτάλι του μπαρ ανακατεύουμε για λίγο. Γαρνίρουμε με κλαδάκια δυόσμου.

Με vodka. Cosmopolitan

30 ml vodka

15 ml χυμό cranberry

15 ml χυμό λεμονιού

15 ml triple sec

1 φέτα lime

Πάγος

Εκτέλεση

Σ’ ένα σέικερ βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής μαζί με πάγο. Ανακινούμε έντονα για λίγα δευτερόλεπτα και αδειάζουμε το σέικερ σουρώνοντας σε ένα ποτήρι Martini. Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι στο χείλος και σερβίρουμε.

 

Με Pimm’s. Pimm’s o’ clock με σαμπάνια

25 ml Pimm’s παγωμένο

Champagne παγωμένη

1 φράουλα

Εκτέλεση

Σερβίρουμε το παγωμένο Pimm’s σε ένα ποτήρι flute και προσθέτουμε την παγωμένη σαμπάνια μέχρι το πάνω μέρος του ποτηριού. Γαρνίρουμε το χείλος του ποτηριού με μία φράουλα.

 

Με Gin. Mint Gin and Tonic

3-4 κλωνάρια μέντα

10 -12 κυβάκια αγγούρι

60 ml Gin

Tonic water

1 μακρύ stick αγγούρι για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα Highball ποτήρι βάζουμε τα φύλλα μέντας (όχι όλα),τους κύβους αγγουριού και με ένα γουδί τα συνθλίβουμε όχι τελείως. Γεμίζουμε το ποτήρι με τριμμένο πάγο, ρίχνουμε κατόπιν το Gin και κατόπιν από πάνω το τόνικ. Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα αναδευτήρα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο δυόσμο και το stick αγγουριού.

Συγκεντρώσου, έχεις τόση ώρα τον κατάλογο στα χέρια και δεν έχεις αποφασίσει ακόμα. Ένα ποτάκι θα παραγγείλεις , δεν θα αποφασίσεις αν θα μπει η πατρίς στα μνημόνια. Αυτό, άλλωστε, έχει ήδη αποφασιστεί, καλώς ή κακώς, και μάλιστα χωρίς να σου πάρουν τη γνώμη!