Ο Μάθιου Βάινς, συγγραφέας του βιβλίου «God and the Gay Christian, βάζει τα πράγματα στη θέση τους

Το πιο γνωστό από αυτά τα αποσπάσματα είναι η αποστολή αγγέλων από το Θεό για να καταστρέψουν τα Σόδομα και τα Γόμορρα. Για πολλά χρόνια η ιστορία αυτή αναφερόταν σαν παράδειγμα της μη αποδοχής του Θεού απέναντι στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Η αλήθεια όμως είναι ότι στο κείμενο η μοναδική αναφορά σε ομοφυλόφιλη ερωτική πρακτική αφορά αναφέρεται σε έναν ομαδικό βιασμό ενώ ο Εζεκιήλ αναφέρει ότι αυτό που κυρίως προκάλεσε την οργή του Θεού ήταν η ανεξέλεγκτη βία, η εχθρότητα απέναντι στους ξένους και η αλαζονεία των κατοίκων.

Στο Λεβιτικό η πράξη της διείσδυσης μεταξύ αντρών απαγορεύεται και οι παραβάτες θανατώνονται. «Δεν θα ξαπλώσεις έναν άντρα όπως με μια γυναίκα, γιατί αυτή η πράξη είναι βδελυγμα». Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν διάφορα πράγματα που στην Παλαιά Διαθήκη θεωρούνται βδέλυγμα. Το να κάνεις σεξ με μια γυναίκα όταν έχει περίοδο, να φας γουρούνι, λαγό, και οστρακόδερμα.

Στην Επιστολή  προς Εβραίους όμως αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι παλιοί νόμοι είναι απαρχαιωμένοι. Και στην Επιστολή προς Ρωμαίους επισημαίνεται πως ο ερχομός του Χριστού σημαίνει το τέλος των παλιών νόμων όσον αφορά τη συμπεριφορά των Χριστιανών.

Στην επιστολή προς Ρωμαίους αναφέρεται πως η ειδωλολατρία οδηγεί στη λαγνεία και την ανηθικότητα. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρεται με ξεκάθαρο αρνητικό τρόπο για τις αφύσικες σεξουαλικές σχέσεις αλλά τοποθετείται πάνω στο θέμα του σεξ, όχι της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης. Επηρεασμένος κυρίως από την ανεξέλεγκτη λαγνεία των αρχαίων χρόνων, τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αντρών και ανηλίκων, αφεντών και σκλάβων και την πορνεία.

Nαι, ο Παύλος είχε με γενικότερη πετρία απέναντι στη υπερβολή κάθε είδους, όπως πχ η λαιμαργία και η υπερβολική κατανάλωση ποτού. Ή το μακρύ μαλλί στους άντρες ως δείγμα απομάκρυνσης από τις πρέπουσες κοινωνικές συμβάσεις.

Στην Βίβλο αναφέρεται ότι οι αρσενοκοίτες δε πρόκειται να κληρονομήσουν τη Βασιλεία των Ουρανών. Για πολλούς αυτό είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη για τη στάση του Θεού απέναντι στην ομοφυλοφιλία. Με τη διαφορά όμως πως οι Γραφές γράφτηκαν από ανθρώπους σε μια αρχαία εποχή στην οποία δεν υπήρχε η έννοια του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Πόσο μάλλον η έννοια των ομοφυλοφιλικών μονογαμικών σχέσεων αφοσίωσης και αγάπης. Κάτι για το οποίο φυσικά δεν αναφέρεται τίποτα στη Βίβλο. Κι αυτό αρκεί για τη χριστιανική κοινότητα να αποδεχτούν, να υποστηρίξουν και να δείξουν αγάπη στους gay αδελφούς και αδελφές τους που επιθυμούν να παντρευτούν.