Τον λένε BJ. Kαι τον άντρα του Φράνκι. Και το παιδάκι τους Μάιλο που γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου από μια παρένθετη μητέρα. Η φωτογράφος Λίντσεί Φόστερ ανέλαβε να αποθανατίσει (άσχημη λέξη αυτή όταν μιλάς για γέννα) τη στιγμή που το ζευγάρι πήρε για πρώτη φορά τον Μίλο στην αγκαλιά του. Και ξέσπασε σε κλάματα. Χαράς. Υποσχέσεων για μια υπέροχη ζωή ενός μικρού ανθρώπου που θα μεγαλώσει με αγάπη πιο ζεστή κι από τον ήλιο. Πιο τρυφερή και μυθική σαν νανούρισμα κι από το φως του φεγγαριού το βράδυ.

Η αγάπη δεν έχει σύνορα και δεν γνωρίζει φύλο. Και το πολύτιμο χαμόγελο ενός παιδιού, μπορεί να χωρέσει σε κάθε αγκαλιά ανθρώπων που θέλησαν να σφραγίσουν τον έρωτά τους, με την ευθύνη του μεγαλώματος ενός μικρού αγγελικού «διαβόλου».

«Θα γίνει το παιδί πούστης;» Είναι το πρώτο ερώτημα που κάποιοι θα πούνε. «Δεν ξέρω, εγώ γιατί έγινα πούστης γεννημένος από straight γονείς; Ίσως είναι η απάντηση». «Και γιατί μας το διαφημίζουνε τόσο με φωτογραφίες κλπ». Αυτή είναι η δεύτερη ερώτηση του μαλάκα. Κι εσύ γιατί μου ανεβάζεις συνέχεια στο facebook φωτογραφίες από το γάμο σου, τα βαφτίσια του δικού σου μωρού και το δείπνο σου στη θεία Ευτέρπη 80 χρονών, που μαζευτήκατε όλη η οικογένεια μπας κι όταν ψοφήσει, που πλησιάζει η ώρα της, την κληρονομήσετε;

Ο B.J και ο Φράνκι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό που έκαναν με τις φωτό. Το πιο πιθανό κι όλας είναι να χάσουν. Έχουν όμως να κάνουν μια δήλωση. Που στην ουσία είναι πολιτική και χρειάζεται μεγάλα αρχίδια. Μια δήλωση ευτυχίας και δημιουργίας μιας νέας ζωής, απέναντι στο μίσος που όλοι κουβαλάμε μέσα μας. Μια δήλωση βάλσαμο στον βιασμό της διαφορετικότητας. Και την υποψία του αν αυτή η διαφορετικότητα είναι ικανή να παράγει ευτυχία. Και επανάσταση απέναντι στον μικροαστικό ορισμό της λιγδιασμένης αγάπης. Γιατί η αγάπη, δικαιώνεται με απλά πράγματα. Με ένα δάκρυ, μια αγωνία με ελπίδα για ομορφιά. Η αγάπη δικαιώνεται με την αγάπη που είσαι ικανός να δώσεις, ακόμα κι αν την έχεις στερηθεί.

««Σεβόμαστε όλα τα σχόλια που κάνατε, παρότι δεν συμφωνούμε με τα αρνητικά. Τα θετικά είναι συντριπτικά περισσότερα από τα αρνητικά άλλωστε. Όλοι έχουν την άποψη τους και είναι σεβαστή. Είναι μια στιγμή αγνής αγάπης και αποδοχής. O Mάιλο θα περιβληθεί από πραγματικά ανιδιοτελή αγάπη και θα μεγαλώσει μαθαίνοντας να αποδέχεται διαφορετικούς τύπους οικογένειας, αλλά και να αποδέχεται τον καθένα με την ιδιαιτερότητα του. Ο Mάιλο γεννήθηκε όσο διεξαγόταν το Gay Pride. Οι φωτογραφίες του αντιπροσωπεύουν την υπερηφάνεια για αυτό που πραγματικά είμαστε. Η αγάπη δεν γνωρίζει χρώμα, φύλο και σεξουαλικό προσανατολισμό. Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας».

Δήλωσαν οι χαρούμενοι μπαμπάδες. Το ερώτημα είναι, εσάς, πόσο ρηχά ή απέραντα είναι τα βάθη της δικής σας καρδιάς;

Αφιερωμένο στον Φ.Σ.