«Κοίτα να δεις. Και εγώ θα ήθελα ο λαός να ψήφιζε τον επόμενο Abraham Lincoln ή τον νέο Thomas Jefferson. Αλλά τα πράγματα δεν δουλεύουν έτσι σήμερα. Πρέπει να έχεις το χάρισμα ενός star του Hollywood για να γίνεις πρόεδρος των ΗΠΑ. Και ο Obama το έχει» λέει στη ταινία «Game Change» ένα από τους συμβούλους του John McCain. Και δεν είχε άδικο.

Μόνο που αυτό το χάρισμα έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ. Γιατί ο Barack Obama με τη νίκη του στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος της χώρας.

Ωστόσο ο δρόμος του προς τη κορυφή μόνο εύκολος δεν ήταν. Κατά την διάρκεια της σκληρής προεκλογικής εκστρατείας με τον McCain, πολλοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι ο Obama ήταν τρομοκράτης και μουσουλμάνος, εξαιτίας του χρώματός του. Μάλιστα τον Αύγουστο του 2008 συνελήφθη στο Μαϊάμι ένας άνδρας που απειλούσε ότι θα σκότωνε τον Obama, ενώ λίγες μέρες αργότερα συνελήφθησαν στο Ντένβερ του Κολοράντο τέσσερα άτομα που σχεδίαζαν τη δολοφονία του!

Τελικά οι απειλές εναντίον του δεν πραγματοποιήθηκαν και στις 4/11/2008 ο Barack Obama κερδίζοντας το 52,92% των ψήφων έγινε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ.