Δεν σε φιλάει όπως πρώτα; Δεν σε αγκαλιάζει το τελευταίο διάστημα καθόλου κι όταν σηκώνεται για να πάει στην δουλειά της, περνάει 1,5 ώρα μέσα στο μπάνιο για να ετοιμαστεί; Γυρίζει το βράδυ σπίτι κουρασμένη κι όταν ξαπλώνετε μαζί της στο  κρεβάτι, σου λέει «Είμαι πτώμα αγάπη μου» κι εσύ μένεις με το… τάμπλετ στο χέρι;

Είναι γεγονός. Η σύντροφός σου σε απατάει. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι κολλητοί σου μόλις μαθαίνουν τα καμώματά της. Πριν αρχίσεις τους καυγάδες και τις υστερίες, έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι αυτό που την οδήγησε στην απιστία; Γιατί οι περισσότεροι από μας ρίχνουμε το φταίξιμο στον άλλον, και εμείς βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω. Οι ερευνητές Μισέλ Ζανφό, Άντονι Ζύριχ και Μάικλ Μονγκ, έκαναν έρευνες γύρω από αυτό το θέμα. Σε αυτές συμμετείχαν γυναίκες ηλικίας 24-51 ετών που τα είχαν «φορέσει» στον σύζυγό τους και στην συνέχεια πήραν διαζύγιο.

Μετά από αναλύσεις επί των αναλύσεων, οι ερευνητές κατέληξαν σε τρεις κοινούς παράγοντες κινδύνου που συνέλαβαν στο κέρατο.

  • Η έλλειψη προσοχής. Συχνά οι άντρες «βολεύονται» μέσα σε ένα γάμο ή μία μακροχρόνια σχέση και σταματούν να «προσέχουν» την γυναίκα-σύντροφό τους. Αυτό φυσικά όταν γίνεται συνέχεια έχει ως αντίκτυπο το θηλυκό να βρει σε άλλον ώμο παρηγοριά. Μεταξύ μας σε άλλο κρεβάτι.
  • Η έλλειψη χρόνου. Η ζωή μας έχει αλλάξει ρυθμούς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος να περνάει πολύ γρήγορα τόσο που να μην το καταλαβαίνουμε. Τα ζευγάρια πια δεν βλέπονται όπως παλιά και όποτε βρίσκονται στο σπίτι ο καθένας ασχολείται με τις δραστηριότητές του. Οι γυναίκες λοιπόν, θέλοντας να βρίσκονται περισσότερο χρόνο με τον αγαπημένο τους, δεν αντέχουν την κατάσταση που βιώνουν και σαλπάρουν για άλλο λιμάνι.
  •  Η έλλειψη επικοινωνίας. Η συντροφικότητα είναι αυτή που «στηρίζει» μία υγιής σχέση. Τα περισσότερα ζευγάρια σήμερα, μένουν σε ένα σπίτι μαζί αλλά στην πραγματικότητα είναι σαν ξένοι μεταξύ τους. Ο άνδρας είναι πιο επιφανειακός στις σκέψεις του (κι όχι μόνο) ενώ η γυναίκα αποζητά την επικοινωνία. Πράγμα ανέφικτο με τα σημερινά δεδομένα.

Για αυτό λοιπόν, για να μην γίνεις κερατάς και σε κοιτάζει χαχανίζοντας η γειτονιά, προσπαθήσε να διορθώσεις τα λάθη σου γιατί αλλιώς σε βλέπω μπάκουρο. Και πάλι θα χαχανίζουν οι γείτονες. Να το ξέρεις…