Και πάνω που νόμιζες ότι οι μοναδικές δημιουργικές επιλογές που έχεις όση ώρα παραμένεις μέσα στο μετρό, το λεωφορείο, τον ηλεκτρικό, το τραμ, είναι να ακούς την αγαπημένη σου playlist ή να διαβάζεις το αγαπημένο σου βιβλίο, έρχεται μια αξιόλογη και πρωτοποριακή πρωτοβουλία από τον ΟΑΣΑ για να σε διαψεύσει. 

Ο λόγος για τον διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο “Είσαι Μέσα” ο οποίος προτρέπει τους επιβάτες να εμπνευστούν από τις καθημερινές τους μετακινήσεις και να δουν τα μέσα μεταφοράς μέσα από τη δική τους, ιδιαίτερη ματιά. 

“Εμπνευστείτε και φωτογραφίστε τα με το κινητό, το tablet ή τη μηχανή σας. Τραβήξτε καθημερινές σκηνές μέσα στα ΜΜΜ, εικόνες των Μέσων στην πόλη, αλλά και στιγμές της πόλης μέσα από τα Μέσα“, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εμπνευστές της κίνησης. “Στόχος είναι να αναδείξετε το μετρό, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ ως κομμάτια του σύγχρονου αστικού τοπίου, να προβάλλετε αισθητική διάσταση των μετακινήσεων στην πόλη, αλλά και την ενότητα του συστήματος αστικών συγκοινωνιών”, καταλήγουν.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ανεβάστε μέχρι 4 φωτογραφίες σας στο ειδικό Facebook application που θα βρείτε στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa δίνοντας έναν τίτλο και μια σύντομη ενδεικτική περιγραφή.

Ήδη πολλοί είναι οι Αθηναίοι που έχουν σπεύσει να στείλουν τη φωτογραφία τους στη σελίδα του διαγωνισμού και μέσα στις επόμενες ημέρες η καλλιτεχνική επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τα ονόματα των νικητών, οι οποίοι θα κερδίσουν διάφορα γκατζετάκια αλλά και κάρτες ετήσιων απεριορίστων διαδρομών για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η πραγματική, όμως, ανταμοιβή έχει να κάνει με την έκθεση των φωτογραφιών που θα επικρατήσουν, σε σημεία προβολής, σε συρμούς, σταθμούς και σε οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό-τραμ), καθώς και στα λεωφορεία και τρόλεϊ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια κινούμενη ανά την πόλη έκθεση φωτογραφίας.

Αν γενικά, “το έχεις”, προλαβαίνεις ακόμα να στείλεις την προσωπική σου ματιά, καθώς οι προτάσεις μπορούν να σταλούν μέχρι και αύριο.