Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ξεκίνησε να φτιάξει το facebook, βάδιζε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και χωρίς καμία επίγνωση για την εξέλιξη του μέσου που δημιουργήθηκε σαν ένα κολλεγιακό αστείο.. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να δημιουργήσει το νούμερο ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με το Forbes το ποσό που κέρδισε από όλη αυτήν την ιστορία ήταν της τάξεως των 17,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Και δεν είναι ο μόνος που πλούτισε από το διαδίκτυο. Ο Έρικ Λεφκόσκι, που λάνσαρε το Groupon, είναι μέσα στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου. Μόνο από αυτήν την πατέντα, το παλικαράκι  κέρδισε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Youtube, έχει βγάλει πολλά αστέρια στο σκληρό κύκλωμα της διεθνούς σόου μπιζ. Ο Τζάστιν Μπίμπερ, για παράδειγμα που από εκεί ξεκίνησε η σταδιοδρομία του, τα τελευταία δύο χρόνια είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να παίρνει τα πάνω του, καθώς έβγαλε 108 εκατομμύρια δολάρια. Έχετε ακουστά τον Καρμίν; Που τραγούδησε το «Look at me now» κι έγινε μέσα σε χρόνο ρεκόρ viral; Είναι κι αυτός ένας από τους πολλούς που πλούτισαν από το διαδίκτυο.

Αν δεν έχετε φωνή, πάντως μην απογοητεύεστε. Δεν χρειάζεται να γίνετε τραγουδιστής για να λάμψει το άστρο σας. Αν η τύχη είναι με το μέρος σας, θα μπορούσατε να απαθανατίσετε με το κινητό σας ένα αστείο περιστατικό που συνέβη στο παιδί σας, ή ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο και αν το βίντεό σας προσελκύσει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες views, τότε η YouTube θα σας χτυπήσει την πόρτα και θα σας μοιράσει απλόχερα ένα σεβαστό ποσό. Όσο περισσότερα τα views, τόσο μεγαλύτερο και το κέρδος βέβαια.

Ο σουηδός πιτσιρικάς Φέλιξ Κίελπμεργκ γνωστός διαδικτυακά με το όνομα PewDiePie συγκεντρώνει 27 εκ. συνδρομητές στο κανάλι του στο YouTube παίζοντας και κάνοντας κριτική σε βιντεοπαιχνίδια φτάνοντας τα 4 εκ. δολάρια σε έσοδα από τις διαφημίσεις. Μια γυναίκα από τη Βραζιλία βγάζει από 500 χιλιάδες ως 1,5 εκ. δολάρια απλά συναρμολογώντας στην κάμερα παιχνίδια της Disney. Και η Τζένα Μαρμπλς με 13,4 εκ. συνδρομητές στο κανάλι της έχει φτάσει το 1 εκ. σε διαφημιστικά έσοδα απλά λέγοντας την άποψη της και τις εμπειρίες της για οτιδήποτε. Από τη μόδα μέχρι τη σεξουαλική της ζωή.

Το Youtube, πάντως, δεν είναι η ο μόνος τρόπος για σταδιοδρομίες εκατομμυριούχων. Η Σοφία Αμορούζο, είναι η ιδρύτρια του online καταστήματος ρούχων, Nasty Gal. Ξεκίνησε πουλώντας τα vintage κομμάτια της στο e-bay. Τώρα οι πωλήσεις της κάθε χρόνο της αποφέρουν 128 εκατομμύρια δολάρια.

Οι bloggers κερδίζουν κι αυτοί από την πλευρά τους συνεχώς έδαφος. Αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα μπορείς να γίνεις κι εσύ πρώτη μούρη στο καβούρι. Δεδομένου ότι έχεις ταλέντο, θα πρέπει αρχικά να φτιάξεις την δική σου πλατφόρμα που θα έχει να κάνει είτε με την μουσική, είτε με τη μόδα ή με ό,τι άλλο κατεβάσει η κούτρα σου. Η επόμενη κίνηση ματ που θα κάνεις, είναι να πάρεις τα ποδαράκια σου και να πας μία βόλτα (πολύωρη) στις εταιρίες για να βρεις τους κατάλληλους και σχετικούς ανθρώπους που θα θελήσουν να διαφημιστούν πάνω στο προϊόν σου, με το ανάλογο βέβαια αντάλλαγμα. Γίνε ο καλύτερος πωλητής του ίδιου σου του εαυτού.

Με λίγη δημιουργικότητα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνετε ο επόμενος εκατομμυριούχος του διαδικτύου. Aν πάλι η δημιουργικότητα δεν είναι το φόρτε σου, υπάρχει πάντα η λύση του σεξ. Αρκεί να ανεβάσετε τα προσωπικά σας πορνογραφικά στα ανάλογα site που λειτουργούν σαν youtube της τσόντας. Με διάθεση, τσαχπινιά, φαντασία και ένα σπάνιο φετίχ, το βίντεο θας πλημμυρίσει από like (πέρα από υγρά). Το site θα σας δώσει παράσημο ανδρείας και τα ανάλογα λεφτά (που πολλές φορές προέρχονται από δωρεές των ξαναμμένων χρηστών και πιθανότατα μια δεύτερη καριέρα ως cyber πορνοστάρ θα σας κάνει να συνδιάζετε τη δουλειά με τη διασκέδαση.