Του  το ‘χα πει ένα κάρο φορές ότι το σκόρδο όταν μαγειρευτεί ή ψηθεί δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου. Η δε νοστιμιά δεν παίζεται. Τι το ‘θελα το ψηστήρι, το πουλάκι μου ο Γιώργης την πιο ακατάλληλη στιγμή βρήκε να ξεπεράσει την αντιπάθεια του για το σκόρδο.

Βλέποντας την Εθνική, λίγο πριν από το ημίχρονο, τα μαντάτα από το τηλεφώνημα για πίτσα ήταν άσχημα. Το νωρίτερο σε μιάμιση ώρα και αν.

Τη λύση την είχα πρόχειρη για να κουτσοβολευτούμε. Το αλλαξοπίστησμα του Γιώργη δεν είχα υπολογίσει. Είμαστε τέσσερις, από δύο κομμάτια καλά στον καθένα πέφτανε, θα την βγάζαμε καθαρή.

1 κούπα τριμμένη mozzarella

1 κούπα τριμμένο cheddar ή άλλο τυρί πικάντικο

2 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό(η 1 για γαρνίρισμα)

½  κούπα μαγιονέζα

2 κ.σ. κρ. γάλακτος

 6 κ.σ. βούτυρο αρωματισμένο με πολτό σκόρδου*

1 καρβέλι τσιαπάτα (ει δυνατόν της προηγουμένης)

*εν ανάγκη βάζουμε αποξηραμένη σκόνη

Κόβουμε την τσιαπάτα εγκάρσια και κατόπιν το κάθε κομμάτι στα τέσσερα. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα τυριά, το κρεμμυδάκι και την μία κουταλιά μαϊντανό. Προθέτουμε την μαγιονέζα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Αλείφουμε τις φέτες με το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.  Αφήνουμε για 3-4 λεπτά να ηρεμίσει από το ψήσιμο η επικάλυψη και να κρυώσουνλίγο.

Υ.Γ.  Αυτά τα 3-4 λεπτά και άλλα 3-4 που ξεχαστήκαμε απεδείχθησαν μοιραία. Ο μπαγάσας ο Γιωργάκης όση ώρα ψηνόταν το παρασκεύασμα τον πήραν τα ντουμάνια και του έφυγαν με την μία οι αναστολές περί σκόρδου. Μπούκαρε λοιπόν ζούλα στην κουζίνα και μέχρι να τον πάρουμε είδηση είχε φάει τα μισά. Αποτέλεσμα; Οι υπόλοιποι παρηγορηθήκαμε με ένα κομμάτι ο καθένας…