Ανήκω στη μειοψηφία των γυναικών που παρακολουθεί γνωρίζει πορώνεται χτυπιέται για το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα για τον Παναθηναϊκό. Μια φράση της Αγγελικής όμως που κάθεται δίπλα στο γραφείο μου έδωσε την αφορμή να γράψω για την πλειοψηφία των γυναικών. 

«Τρία πλυντήρια σιδέρωσα μέχρι να τελειώσει ο αγώνας», είπε και το θέμα βγήκε. Πώς μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γυναίκες τις ατελείωτες ώρες αγώνων που καθηλώνουν τους άνδρες στον καναπέ με μπύρα και πίτσες. 
Εκτός από τη λειτουργική πλην όμως άχαρη λύση του σιδερώματος οι γυναίκες μπορούν να οργανώσουν μια σειρά από δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο που τους εξασφαλίζει το Μουντιάλ και που σε άλλη περίπτωση-κακώς βέβαια- δεν θα μπορούσαν να τις κάνουν. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν πέρα από το τετριμμένο καφές-ποτό-κοκτέιλ με τις φιλενάδες και συνοδευτικό κουτσομπολιό, υπάρχουν μια σειρά από πράγματα που δεν έχουμε σκεφτεί: 

1. Κλεινόμαστε στο μπάνιο, βάζουμε χαλαρή μουσική της προτίμησής μας, ανάβουμε κεριά, γεμίζουμε τη μπανιέρα με αιθερία έλαια και απολαμβάνουμε. Καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουμε οποιαδήποτε μάσκα μας έχει κάνει κλικ αλλά δεν έχουμε προλάβει. 
TIP: Αν κάποια στιγμή νιώσετε μοναξιά και σας πάρει το παράπονο… σκεφτείτε ότι ίσως κάποια στιγμή στη ζωή σας δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα λεπτό μοναξιάς μέσα στην ίδια σας τη μπανιέρα (και τουαλέτα γενικότερα)
2. Αγοράζουμε μια στοίβα κουτσομπολίστικων-περιοδικών μόδας φτιάχνουμε ένα ποτό και ξεκινάμε τη μελέτη. Αυτή γίνεται απενοχοποιημένα καθώς κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει για τεμπελιά και κατινιά. Μουντιάλ εσύ… «διάβασμα» εγώ. 
TIP: Για οικονομία κάντε μια λίστα με τις φίλες σας τα περιοδικά που θέλετε και μοιραστείτε το κόστος. 
3. Δείτε όλες εκείνες τις ταινίες στο σινεμά και το dvd που ο σύντροφός σας θα αρνιόταν να δει και θα κρυφογελούσε κι όλας. 
TIP: Δεν λέμε ποτέ όχι σε έναν μαραθώνιο «Sex and the City». 
4. Πολλές γυναίκες-όχι εγώ- το βρίσκουν σαν μια καλή ευκαιρία για αναδιοργάνωση-αναδιασκόσμηση-τακτοποίηση του σπιτιού. Η απουσία του αρσενικού για πολλές ώρες από το σπίτι τους δίνουν τη δυνατότητα να βγάλουν όλη τη δημιουργικότητά τους και ενέργειά τους στα οικοκυρικά. 
TIP: Μην ξεπατωθείτε στη δουλειά και μην ξεχνάτε το αρσενικό όταν γυρίζει σπίτι-και έχει πάει και ταμείο- έχει ατελείωτη όρεξη για τρελίτσες. 

Όπως και να επιλέξετε να περάσετε τον χρόνο σας φροντίστε να τον εκμεταλλευτείτε στο έπακρο γιατί Μουντιάλ έχουμε μια φορά στα τέσσερα χρόνια.