Μαγιό με στρας, ψηλοτάκουνες πλατφόρμες, παρεό σε έντονα χρώματα, maxi φορέματα, μακιγιάζ που θυμίζει τραγουδίστρια στην Εθνική Οδό, με αρκετές δόσεις από γκλίτερ και μάσκαρα που κάνει τη βλεφαρίδα «κάγκελο». Όχι δεν σας περιγράφουμε μοντέλα (ο Θεός να τα κάνει) σε επίδειξη μόδας σε επαρχία της Ελλάδας, αλλά τι μπορεί να δει κανείς μία μέρα σε παραλία της Αττικής.

Εκεί που κάθεσαι αμέριμνος στην παραλία, πίνεις τον καφέ σου ή την δροσερή γρανίτα σου και λιάζεσαι, ξαφνικά πετιέται δίπλα σου μία τύπισσα που κάνει ό,τι μπορεί για να τραβήξει την προσοχή των λουόμενων. Ντυμένη (κι όμως ναι στην παραλία) στην τρίχα, φορώντας την Άρτα και τα Γιάννενα κι άλλες επαρχιακές πόλεις πάνω της, από στρας, βραχιόλια, δαχτυλίδια, ημιδιάφανο φόρεμα, μαλλί μπούκλα και μπόλικο σοβάτισμα  (ούτε σε κανάλι τοπικό να έβγαινε) μέχρι περίγραμμα στα χείλη με άφθονο γκλος, σκάει μύτη στη θάλασσα για να κάνει το μπάνιο της ή για να «δειγματιστεί» στο αντρικό κοινό προκειμένου να βρει το επόμενο «χορηγικό θύμα» της. Τόσο μέικ απ, κραγιόν, γκλίτερ, τερακότα, γκλος, περίγραμμα, μολύβι για τα μάτια, σκιές, μάσκαρα (δεν ξέρω αν έχω ξεχάσει κάτι άλλο) ποιος θα το πληρώσει; Μία μικρή περιουσία είναι όλα αυτά μην νομίζετε. Κάντε μία βόλτα στα Hondos και θα καταλάβετε.

Αφού κάναμε κι αυτήν την μικρή αλλά άκρως απαραίτητη παρένθεση, επιστρέφουμε στην τύπισσα (να ήταν μόνο μία πάλι καλά, μιλιούνια είναι) που προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αντρών πάνω της. Τα καταφέρνει άψογα. Το θέμα είναι ποιος της είπε, ότι ένας άνδρας (αγαθός είναι, όχι χαζός) θα πάει μαζί της επειδή φρόντισε στην παραλία να βάλει όλη την κολεξιόν πάνω της; Σου λέει το κορίτσι, εμ θα πάω στην παραλία, λιτή κι απέριττη, (φανταστείτε πώς βγαίνει το βράδυ στα μπουζουκομάγαζα) να μην βαφτώ λίγο;

Το νερό της θάλασσας μόλις το κορίτσι βουτήξει (καλά εννοείται ότι δεν βουτάει το κεφάλι της) αρχίζει να χάνει την καθαρότητά του. Λίγο το μέικ απ, λίγο η μπόλικη τερακότα σε όλο το σώμα για να το κάνει να μοιάζει ηλιοκαμένο, δεν θέλει και πολύ

Ευτυχώς που δεν βουτάει και το κεφάλι της μέσα, γιατί στο βυθό θα έκαναν παρέλαση τα δεκάδες χωμένα, μέσα στη φωλιά από το κρεπάρισμα μαλλί της, τσιμπιδάκια. Ας αφήσουμε στην άκρη τους τόνους λακ και το πεταλουδάκι με τα μπόλικα στρας που έβαλε για να  πιάσει το λιγοστό ξανθό μαλλί της. Βάψε βάψε, πόσες τρίχες να σωθούν και να μείνουν υγιείς;  Βέβαια υπάρχουν κι αυτές που βάζουν τις τρέσες τους. Ούτε λαϊκό πρόγραμμα να έβγαζε η κοπελιά σε μπουζουξίδικο της Εθνικής Οδού.

Όλα θέλουν μέτρο. Και υπάρχουν αρκετές γυναίκες που το ξεπερνούν. Δεν μπορεί να πηγαίνεις στη θάλασσα, όπως θα έβγαινες σε κάποιο beach bar το βράδυ σε ένα νησί.  Xαμένη μέσα στο μπογιάτισμα με το σκληρό φως του ήλιου, πάνω σου, να σε μεταμορφώνει σε πυγολαμπίδα για να κερδίσεις τις πεντάλεπτες εντυπώσεις. Που δεν σε νοιάζει αν είναι κακές ή καλές. Αρκεί να υπάρχουν.