O ανασχηματισμός έγινε, νέο υπουργό  οικονομικών  έχουμε αλλά δεν έχει αλλάξει τίποτα εκτός από τον εσωτερικό καφενειακό διάλογο. Ο Γκίκας Χαρδούβελης έδωσε το στίγμα του στο πρώτο του Eurogroup που δεν έβγαλε κιχ για επαναδιαπραγμάτευση και όλα τα άλλα τα ωραία που συζητάμε στην Ελλάδα. Επομένως τι Στουρνάρας; Τι Πουρνάρας; O Χαρδούβελης συνεχίζει το γνωστό έργο σε γερμανική παραγωγή και σκηνοθεσία απλώς οι κομπάρσοι στο σανίδι αλλάζουν .       

Ένα μικρό διάλειμμα για τη σχετική σκόνη στα ΜΜΕ και ξανά στη γνωστή ατζέντα περί μέτρων, βιωσιμότητας του χρέος κλπ. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση με την ιδεολογική Βαβέλ που παρουσιάζουν οι υπουργοί αλλά και την κακοφωνία δηλώσεων. 

Ο ανασχηματισμός αρχίζει και τελειώνει στην τοποθέτηση του κ. Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών. Επί μέρες το θέμα συζήτησης για τον προαναγγελθέντα- το σπάσαμε και αυτό ταμπού-  ανασχηματισμό ήταν ο αντικαταστάτης του κ. Στουρνάρα. Η αναζήτηση ενός πολιτικού στελέχους που θα έδινε μια άλλη δυναμική απέβη άκαρπη και έτσι ο κλώνος του Στουρνάρα πήρε τη θέση του εκτελεστή των εντολών της τρόικας.

Βέβαια αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν πρέπει είμαστε προπέτες.

Να κρίνουμε και να επικρίνουμε πρόσωπα προτού ακόμη να έχουμε απτά δείγματα επιτυχίας ή αποτυχίας. Τις περισσότερες φορές οι κρίσεις είναι εκ προοιμίου αρνητικές.

Το πρώτο που παρατηρούμε είναι ότι μας προέκυψε μια κυβέρνηση Β, όχι κατηγορίας αν και θα μπορούσε να το ισχυριστεί κάποιος και αυτό αλλά  Αθήνας με την τηλεοπτική τετράδα Ντινόπουλου – Βούλτεψη – Γιακουμάτου – Παπακώστα να παίρνουν καρέκλα υπουργική και να αποχωρίζονται το  καθημερινό-τηλεοπτικό στασίδι. Η εξήγηση απλή η Ν.Δ. καταποντίστηκε και έχασε κατά κράτος  σε αυτήν την εκλογική περιφέρεια.

Μια κυβέρνηση ισορροπιών προς τους δανειστές αλλά και προς τους πολίτες που …μαύρισαν στις εκλογές τη συγκυβέρνηση.  

Για να μην κοροϊδευόμαστε τη βρώμικη δουλειά θα αναλάβει ο νέος Υπουργός Οικονομικών και οι υπόλοιποι θα κάνουν κυβιστήσεις μέχρι να πείσουν πρώτα τους εαυτούς τους για την αναγκαιότητα των μέτρων που έρχονται αλλά που δεν θα είναι οριζόντια, ούτε κάθετα αλλά διαρθρωτικά και μεταρρυθμιστικά.  

Την ώρα που όλοι αυτοί μας θεωρούν χαχόλους έχουν ψηφίσει 7.500 απολύσεις μέσα στο 2014. Βέβαια  ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος  που ανέλαβε το υπουργείο Παιδείας, δεν θέλει να κάνει απολύσεις και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει μπερδέψει τις μεταρρυθμίσεις με τις απολύσεις αλλά μικρός είναι ακόμα και θα μάθει… Επίσης δεν κατάλαβα τι διαφορετικό θα κάνει από τον Γεωργιάδη, ο Βορίδης; Μάλλον σκάντζα βάρδια!

Πάντως Σαμαράς και Βενιζέλος ή έχουν πολύ χιούμορ ή είναι σαδιστές καθώς θα βάλουν τους «λαϊκούς», Ντινόπουλο και Γιακουμάτο να υποστηρίξουν τις πολιτικές του τεχνοκράτη Χαρδούβελη!

 Η εξουσία «εκδικείται» και μάλιστα πολύ άσχημα, ξεφτιλίζει όσους προσχηματικά λένε κουβέντες και κάνουν μαγκιές, όσους δεν είναι γνήσιοι αλλά ιμιτασιόν για μια δήθεν εικόνα που τους χαρίζει τηλεοπτικό χρόνο και κανένα ψηφαλάκι.

Όπως για παράδειγμα την κ. Βούλτεψη που έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος καθώς το διαδίκτυο πλημμύρισε από άρθρα και δηλώσεις της. Όπως αυτό που διακήρυττε πως οι τεχνοκράτες στην κυβέρνηση «αποτελούν τον σίγουρο δρόμο προς την καταστροφή»…λέγε με και Χαρδούβελη. Αλλά το καλύτερο ήταν αυτό που κατηγορούσε τον Βενιζέλο για υποβρύχια…διαφθορά. Και πριν αλέκτωρ… έπρεπε να τον υπερασπιστεί! Ντροπή; Καμία δουλεία δεν είναι ντροπή, προέχει η σωτηρία της χώρας και αυτή όπως και τόσοι άλλοι προσφέρεται σε αυτόν τον σκοπό. 

Στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τα έκανε χειρότερα λέγοντας πως θεωρεί φασισμό να παίρνει κανείς την άποψη που ένας άνθρωπος έχει εκφράσει σε παλαιότερο χρόνο και να τη φέρνει σε νεότερο χρόνο. Κατηγόρησε δηλαδή ευθέως τον προκάτοχο της αλλά και τον επικοινωνιακό μηχανισμό της Συγγρού για φασιστικές πρακτικές καθώς έκαναν κατάχρηση παλαιότερων δηλώσεων πολιτικών αντιπάλων τους!    

Η σοβαρότητα μιας κυβέρνησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνέπεια και την αξιοπιστία της και πολλά από τα πρόσωπα που επελέγησαν τα έχασαν και τα δυο την επομένη της ορκωμοσίας τους.  

Η… αναδόμηση που έκαναν Σαμαράς- Βενιζέλος με τα ίδια υλικά, πρωταγωνιστές βουλευτές, πρωταθλητές στην κυβίστηση αλλά και το σύστημα ΠΑΣΟΚ, που είναι στη εξουσία ενωμένο και στην κοινωνία διαλυμένο “κάηκε” μέσα από τις αντιφάσεις της.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του ανασχηματισμού είναι η ανάδειξη της νοοτροπίας του αμοραλισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού με αλισβερίσι την εξουσία.

Κι εμείς που νομίζαμε ότι με το που έφυγε η κυβέρνηση Παπανδρέου θα έφευγε και το σύστημα ΠΑΣΟΚ…

Αν γύριζες από μακρινό ταξίδι και είχες χάσει μερικά επεισόδια επικαιρότητας θα νόμιζες ότι τον ανασχηματισμό τον έκανε ο Παπανδρέου…

Ένας Τσοχατζόπουλος έλειπε και ένας Τόμσεν για να μπουν τα πράγματα σε νια σειρά…   

Ανασχηματισμός; Ποιος ανασχηματισμός;