20 Ιουνίου του 1967. Σε μία πόλη της Αυστραλίας γεννιέται ένα κοριτσάκι με κόκκινα μαλλιά και μπλε μάτια. Η εμφάνισή του σε συνδυασμό με την καταγωγή του, δεν είχαν πιθανότητες να του εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για μία θέση στο χώρο του θεάματος, όπου έκαναν τότε καριέρα όσες είχαν το λεγόμενο πακέτο. 

Η Νικόλ Κίντμαν, ήταν αυτό που λέμε το ασχημόπαπο που έγινε κύκνος. Ήταν το κορίτσι που θα μπορούσε να είχε θέση στο μικρό σπίτι στο λιβάδι και όχι εκείνο που θα διεκδικούσε πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες του Hollywood. Το πείσμα όμως, η επιμονή, η υπομονή, το σωστό timing και ο γάμος της (κυρίως αυτός) με τον Τομ Κρουζ ήταν αυτά που την έκαναν να είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα στο χώρο του κινηματογράφου.

Το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το έκανε το 1989 στο θρίλερ «Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου». Ήταν μία χρονολογία σταθμός για εκείνη, καθώς τρύπωσε στο χώρο αυτό που ήθελε. Όταν έχεις φιλοδοξίες, δεν αργείς να βρεις και τον τρόπο που θα σε καθιερώσει ως ηθοποιό. Ο Τομ Κρουζ τότε, δεν ήταν μόνο ωραίος αλλά και πετυχημένος. Γνωρίστηκαν κι αυτό ήταν. Όλα τα πρωτοσέλιδα μιλούσαν για το νέο έρωτα στο Hollywood. Μετά από δεύτερα και τρίτα ρολάκια, ήρθε κι ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην τελευταία  ταινία του Κιούμπρικ,  «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» όπου συμπρωταγωνιστής της ήταν ο τότε σύζυγός της, Τομ Κρουζ.


Τα χρόνια περνούσαν, τα πρωτοσέλιδα πολλά κι οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον μέχρι το 2002 που απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ, υποδυόμενη μία χορεύτρια, την Σατίν στο «Moulin Rouge».
 

 

Τα χρόνια ωστόσο μπορεί να περνούσαν, τα σημάδια όμως στο πρόσωπό της δεν ήταν εμφανή, καθώς οι πλαστικοί είχαν γίνει οι καλύτεροι φίλοι της διάσημης ηθοποιού. Βέβαια τράβα τράβα, υπήρξε η στιγμή που η Κίντμαν παραμορφώθηκε αφού τα χείλη παραφούσκωσαν. Το 2003 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία “Οι Ώρες”. Τον ίδιο χρόνο, η διάσημη ηθοποιός απέσπασε το Αστέρι της στην Οδό της Δόξας στο Hollywood. Το όνειρό της πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Συνεργάστηκε με τους καλύτερους σκηνοθέτες όπως τον Άντονι Μιγκέλα, στην ταινία «Επιστροφή στο Cold Mountain» και τον Λαρς Φον Τρίερ στο «Dogville».

 

Το Νοέμβριο του 2008 έπαιξε για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη στο πλευρό του πολύ καλού της φίλου Χιου Τζάκμαν, στην ταινία «Αυστραλία», με τον οποίο έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν αλλά πίσω από τις κάμερες με το «animation Happy Feet», όπου τραγούδησαν μαζί το Kiss του Πρινς και το Heartbreak Hotel του Έλβις Πρίσλεϋ. Η Κίντμαν είναι επίσης Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως της UNICEF.

 

Το 2001 τραγούδησε με τον τραγουδιστή της ποπ Ρόμπι Γουίλιαμς την διασκευή του τραγουδιού “Something Stupid”, που είχε πρωτοτραγουδήσει ο Φρανκ Σινάτρα το 1967. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έφτασε έως και την πρώτη θέση στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

Εκτός από τις επιτυχίες της στα επαγγελματικά (να είναι καλά ο Κρουζ που την ανέδειξε), η διάσημη ηθοποιός με την αγγελική-όχι και τόσο φυσική πλέον- ομορφιά, έχει δύο υιοθετημένα παιδιά από τον Τομ Κρουζ κι ένα που απέκτησε με τον τραγουδιστή Κιθ Ούρμπαν. Η Κίντμαν είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός κοριτσιού που χωρίς ιδιαίτερο ταλέντο, αποφάσισε να ανακαλύψει το αν έχει ταλέντο. Ευτυχώς για εκείνη και για μας είχε. Και ωραίο προσωπάκι είχε που τώρα είναι περασμένα μεγαλεία και θυμώντας τα να κλαις. Η κομμψότητα και το στιλ εύκολα έρχονται όταν γίνεσαι διάσημη, έχεις μια ωραία τουαλέτα και κάνεις το σωστό γάμο. Το θέμα είναι όμως τι γίνεται μετά, αφού τα στερνά νικούν τα πρώτα.