Πλακώθηκαν, λέει, στην προπόνηση της Εθνικής ο Μανιάτης με τον Τζαβέλλα. Δυο παλιά φιλαράκια από τότε που έπαιζαν μαζί στον Πανιώνιο. Έκτοτε, πολύς καιρός πέρασε, ο ένας κατέληξε στον Ολυμπιακό, ο άλλος στον ΠΑΟΚ. Τα δυο τους, λοιπόν, δεν έχουν ξεχάσει ως φαίνεται όσα έγιναν στην Τούμπα στον ημιτελικό του Κυπέλλου, που παραλίγο να κηρυχθεί η χώρα σε έκτακτη ανάγκη για να τελειώσει το ματς και τα είπαν ένα χεράκι την Τετάρτη το απόγευμα (δική μας ώρα, πρωί εκεί). Α, μην το ξεχάσω. Όλα αυτά, μία μέρα και κάτι πριν από το μεγάλο ματς με τους απόγονους του Χιροχίτο και του Σογκούν.

Τι έγινε όμως και αρπάχτηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές της Εθνικής; Κανείς δεν έχει μάθει μέχρι τώρα όλο το παρασκήνιο. Κάτι για πασούλες και σέντρες γράφτηκε, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Ο “προβοκάτορας” μετά τα γαμοσταυρίδια στο γραφείο μη μπορώντας να αντέξει την ελαφρότητα των ανδρών που βάζουν πάνω από το εθνικό συμφέρον -για πρώτη φορά στην ιστορία- τον εγωισμό και τον οπαδισμό, άρχισε τα τηλέφωνα στον Αμαζόνιο. Να μάθει αν όλα όσα έγιναν είναι φίδια “σωταρισμένα”, δράκοι που ξεμείνανε ή η ωμή αλήθεια. Ετσι, έκανε ό,τι δεν έκοψε στους άλλους. Μίλησε και με τους δύο και έβγαλε άκρη. Μάλιστα γατάκια. Η αλήθεια χορεύει σάμπα εδώ πέρα, σε αυτό το ρεπορτάζ, και ο “προβοκάτορας” στήνει το δικό του καρναβάλι με τους δύο παίκτες μεταμφιεσμένους σε ήρωες Έλληνες που σκέφτονται μόνο την πατρίδα.

Μανιάτης; Ρε μαλ@@@νο τι πάσες είναι αυτές;

Τζαβέλλας: Γιατί ρε Γιαννάκη, σου κάνουνε καλύτερες στην ψαραγορά; Με ψαροκασέλες παίζετε ρε στο Ρέντη, κάνε μας τη χάρη.

Μανιάτης; Ρε ακούς τι σου λέω; Στρώνε καλά τη μπάλα ρε, μου χαλάνε τα κορδόνια και δε μπορώ να σκύβω συνέχεια.

Τζαβέλλας: Γιάννη, άμα σου χαλάνε τα κορδόνια πάρε παιδικά geox με αυτοκόλλητα γιατί και οι δικές σου οισέντρες δε βρίσκουν εμένα που βγαίνω στα πλάγια. Κάνει κεφαλιά ο Χριστός στο Ρίο εκεί που στέλνεις τη μπάλα.

Πλησιάζονται, με τα γουρλωμένα μάτια του Μανιάτη να κάνουν τον Τζαβέλλα να λοξοκοιτάει τον Κατσουράνη που μόλις έχει ανάψει τσιγάρο απ’ τη μανούρα και τη στεναχώρια. Αλλά δεν προλαβαίνει, έχει πάθει ηλίαση από το ματς με την Κολομβία.

Προλαβαίνει, όμως, ο Καραγκούνης. Με ανοιχτά τα χέρια η Γιωργάρα πέφτει ανάμεσα στους δύο και ζητάει πέναλτι από τη συνήθεια. Αλλά στα καπάκια πάει να τους συνεφέρει μαζί με τον Κονέ που απειλεί να γυρίσει τη χωρίστρα και να σβήσει τα tatoo από τα χέρια άμα δε φιλιόσουνε.

Εκεί σπάσανε ο Γιώργος κι ο Γιάννης. Θυμηθήκανε τα παλιά καλά κρασιά στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και ρίξανε μπόλικο νερό. Ο Τζαβέλας έσκυψε και του ‘δεσε το ένα κορδόνι κι ο Μανιάταρος μαλάκωσε το βλέμμα και ζήτησε μια συγνώμη αντρίκεια που σκέφτηκε για μια στιγμή να τα παρατήσει όλα και να γυρίσει στην Ψαρού.

Ο Κατσουράνης κάτι ψέλισε μήπως και τους έστελνε και τους δύο στις φαβέλες για παραδειγματισμό, αλλά επενέβη ο Σάντος κι αφού έφτυσε καμιά 50αριά φορές στο γκαζόν που το ‘βλεπε ξερό από τον ήλιο, αποφάσισε να το πει στον Ρανιέρι που αναλαμβάνει την Ελλάδα από το 15αύγουστο. Θα του το πει -έλεγε- για να μην ξαναγίνει.

ΥΓ. Τα παραπάνω είναι φανταστικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. (σε μια παράλληλη όμως πραγματικότητα όπως το ελληνικό ποδόσφαιρο μια χαρά κολλάνε. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά γεγονότα και καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία. Μέχρι να γίνει πραγματικότητα).