Πόσοι από εσάς θα θέλατε να ήσασταν «αθάνατοι»; Με μία πρώτη σκέψη, σχεδόν όλοι. Αυτό βέβαια είναι από τα όνειρα που ποτέ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί.

Μέχρι τώρα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας μικρά και θαυματουργά tips τα οποία μας συμβουλεύουν να τα ακολουθήσουμε για να παρατείνουμε τη ζωή μας. Με πιο απλά λόγια, είναι τα μυστικά της μακροζωίας.

Εμείς λοιπόν, θα σας το πάμε αλλιώς το έργο. Θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πράγματα τα οποία μας «κόβουν» χρόνια από τη ζωή. Μπορεί να μην καταλαβαίνουμε ότι τα κάνουμε, αυτά όμως είναι η αιτία που η ζωή μας δεν έχει διάρκεια και ποιότητα.

Είστε έτοιμοι; Πάμε να τα δούμε μαζί.

  • Το κόκκινο κρέας. Μπορεί να το αγαπάμε και να είναι η εύκολη λύση για μαγείρεμα, αλλά δεν κάνει καλό στην υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνες, όσοι το τρώνε καθημερινά εμφανίζουν 30% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα!
  • Ποπ κορν με γεύση βουτύρου. Η γευστική μας συντροφιά όταν βλέπουμε ταινίες στο σπίτι είναι επικίνδυνη για την υγεία μας. Υπάρχουν ποπ κορν που τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Αυτά περιέχουν μία ουσία που σε μεγάλη κατανάλωση ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρές παθήσεις των πνευμόνων.
  • Η τηλεόραση. Όχι σαν συσκευή βέβαια. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει, ότι όσοι βλέπουν δύο ώρες την ημέρα τηλεόραση, χάνουν 1,4 χρόνια από τη ζωή! Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν βλέπουμε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα, είμαστε αραχτοί στον καναπέ μας. Βλέπετε η καθιστική ζωή δεν κάνει καλό πουθενά!
  • Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά, έλα πάρε κι εμένα αλλά μη με αφήσεις να κοιμηθώ πολύ! Οι άνθρωποι που κοιμούνται πάνω από 8 ώρες την ημέρα, (υπάρχουν άραγε κι αυτοί;) ζουν λιγότερο από αυτούς που κοιμούνται 6-7.
  • Υπνωτικά χάπια. Προσοχή στη χρήση τους γιατί μας «κόβουν» χρόνια.
  • Όσοι πήραν σύνταξη πρόωρα, μπορεί να κέρδισαν χρήματα, χάνουν όμως χρόνια ζωής. Σύμφωνα με στατιστικές, οι άνθρωποι που βγήκαν στην σύνταξη στα 55 τους, εμφάνισαν 89% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν μέσα σε 10 χρόνια από εκείνους που συνταξιοδοτήθηκαν στα 65 τους. Η πρόωρη σύνταξη έχει τα καλά έχει όμως και τα κακά της…
  • Το μεγάλο και πληθωρικό στήθος που βγάζει μάτια! Οι γυναίκες μπορεί να τρέχουν στους πλαστικούς για να αυξήσουν κατά 2-3 νούμερα το στήθος τους και να ξοδεύουν χρήματα, αυτό που χάνουν όμως είναι 5 χρόνια ζωής. Το πολύ μεγάλο στήθος λόγω του βάρους του, ευνοεί το διαβήτη και την παχυσαρκία.
  • Ο πουριτανισμός, δεν προκαλεί καυγάδες μόνο με την σύντροφό σας, αλλά είναι η αιτία πρόωρων θανάτων! Όσοι άντρες έχουν απόψεις μίας άλλης εποχής, ζουν λιγότερο από τους open mind τύπους.
  • Τα δόντια δεν είναι μόνο ο καθρέφτης του προσώπου μας, αλλά και της υγείας μας. Μην αμελείτε τη φροντίδα τους και το συχνό πλύσιμο. Επίσης το νήμα πρέπει να το χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση, γιατί όσοι δεν το κάνουν αυτό έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.
  • Κολλημένος στην κίνηση. Πόσες φορές το παθαίνετε; Νομίζω σε καθημερινή βάση, εδικά αν μένετε σε μεγαλούπολη. Την ώρα που εσύ έχεις γίνεις μούσκεμα μέσα στο αυτοκίνητο, το ρολόι της ζωής σου αφαιρεί χρόνια, καθώς η αγχώδης αυτή μεταφορά προκαλεί πολλά προβλήματα.