Από ότι φαίνεται τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτήν τη σειρά. Πάνω που μας ψιλοαπογοήτευσαν την προηγούμενη εβδομάδα, με ένα γλυκανάλατο ένατο επεισόδιο -λειψό συγκριτικά με τα αντίστοιχα των προηγούμενων σεζόν-, έρχεται με φόρα το δέκατο και τελευταίο επεισόδιο για να αποκαταστήσει την αδικία, για να απαντήσει στα ανά τον κόσμο “γαλλικά” που εκτοξεύθηκαν από τους fans την προηγούμενη εβδομάδα και εν τέλει για να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Δύο από τους βασικούς συντελεστές του GoT, ο David Benioff και ο Dan Weiss, αποκάλυψαν πως το φινάλε της ερχόμενης εβδομάδας θα είναι το καλύτερο όλων όσων έχουν προηγηθεί. Και αυτό διότι οι ρόλοι, τα εφέ, η μουσική και όλα σχεδόν εκείνα τα στοιχεία που έχουν αναδείξει σε παγκόσμιο φαινόμενο τη συγκεκριμένη επική σειρά, «δένουν» τόσο καλά μεταξύ τους σε αυτό, που συγκροτούν ένα εκρηκτικό επεισόδιο. «Ίσως το καλύτερο που έχει βγει», αναφέρουν ενδεικτικά οι ίδιοι και μας βάζουν στην πρίζα.

Τα ευχάριστα νέα, φίλοι, δεν σταματούν εκεί. Σύμφωνα με τους ίδιους, το εν λόγω επεισόδιο το οποίο τιτλοφορείται “The Children”, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια επεισόδια της σειράς, φτάνοντας περίπου τα 66 λεπτά. Φροντίστε από τώρα, επομένως, τις βασικές προμήθειες. Ένα μπολ popcorn δεν φτάνει.

Λίγη υπομονή ακόμα, για να δούμε αν οι προσδοκίες αυτές θα επαληθευτούν. Κι άλλη τόση για να μάθουμε τελικά την εξέλιξη που θα έχει ο Τύριον, το αν ο Σνόου θα συνεχίσει την επιτυχή απώθηση των Αγρίων και το ενδεχόμενο η Άρια να καταφέρει επιτέλους να συναντηθεί με κάποιον από τους εναπομείναντες ζωντανούς της οικογένειάς της.