Το Παγκόσμιο Κύπελλο ήδη γράφει ιστορία και οι συγγραφείς-πρωταγωνιστές βάζουν τα δυνατά τους. Αστέρες της μπάλας, πάμπλουτοι αθλητές και προπονητές κάνουν ό,τι μπορούν για να δικαιώσουν τις προσδοκίες όλων. Των συμπατριωτών τους, των οπαδών τους, των χορηγών τους.

Επειδή, όμως, άλλο τα λόγια κι άλλο η πράξη κι επειδή σύμφωνα με τη γιαγιά μου, όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι, σας λέω από τώρα τα πιο πιθανά πράγματα και τις πιο πιθανές καταστάσεις που ΔΕΝ πρόκειται να δούμε παρά τα περί αντιθέτου αναμενόμενα. Τουλάχιστον έτσι νομίζω (δεν παίρνω και όρκο…).

1. Νεϊμάρ. Όλη η Βραζιλία κρέμεται από τον πιτσιρικά. Πολύ καλό για να είναι αληθινό να βγει νέος Πελέ, που στα 17 του καθιερώθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους. Πολύ το βάρος κι αν τα καταφέρει θα κάνω διπλοβάρδια στο provocateur στο τζάμπα.


2. Μέσι. Η χώρα του Ντιέγκο περιμένει τον νέο Μαραντόνα. Κοινώς, τον νέο ποδοσφαιρικό Μεσία που θα κάνει ακόμα και το άγαλμα του Ιησού στο Ρίο να χορέψει τανγκό. Χλωμό το κόβω. Με τόσους εμετούς, ούτε εγχειρισμένη εγκυμονούσα να ήταν ο Λίο.

3. Ηρεμία και χαρά σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας του καφέ. Πικρό αυτό το ποτήρι. Οι πολίτες του αχανούς κράτους δεν ήθελαν ούτε το Μουντιάλ, ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τι να τα κάνουν τα πολυτελή ξενοδοχεία και τα γεμάτα αεροπλάνα, όταν οι φαβέλες σφύζουν από φτώχεια… 24 καρατίων; Σε όλα αυτά, δέχονται και τη βία από την αστυνομία. Πώς είναι εδώ οι καθαρίστριες απολυμένες και δαρμένες; Αυτό…

 

4. Ο Ρονάλντο να κλαίει. Ναι, η μάρθα-κλάψα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δεν θα βάλει τα κλάματα. Και δε θα δακρύσει όχι γιατί αυξήθηκαν οι ανδρικές του ορμόνες, αλλά γιατί ξέρει το εργάκι από την αρχή. Ούτε για κούπα πάει, ούτε καν για τετράδα. Την καύλα του θα κάνει και θα κοιτάξει να βάλει όσα γκολ μπορεί, αν και έχει ένα βασικό πρόβλημα: στο μουντιάλ δεν είναι όλες οι ομάδες… Χετάφε και Βαγεκάνο.

 

5. Την Ελλάδα να ξεφτιλίζεται. Αυτή η Ελλαδάρα θα πάει καλά. Ακόμα κι αν αποκλειστεί στη φάση των ομίλων (που δεν…), θα έχει σταθεί στο ύψος της, το οποίο -βάζω στοίχημα ότι θέλετε- θα “μεγαλώσει” μετά από αυτό το παγκόσμιο τουρνουά. 

6. Τους Άγγλους να κάνουν την πολυπόθητη επιστροφή. Όχι come back, ούτε τα προσχήματα δε θα κρατήσουν από το κόμπλεξ της υπεροχής που κουβαλάνε (και στη μπάλα). Οι οπαδοί τους “πατάνε” στο καλό, είναι η αλήθεια, ρόστερ αλλά εγώ σας λέω ότι σε λίγες μέρες τα ταμπλόιντ θα κράζουν και θα ξεθάβουν τον Μπόμπι Μουρ με τη χρυσή κούπα στα χέρια. Γιατί από τότε με μια κούπα τσάι ζούνε.

 

7. Αδειο γήπεδο. Ποτέ. Όσοι και να μαζευτούν απέξω, όσο και να πεινάνε, στα γήπεδα δε θα χωράει ούτε κατσαρίδα.

8. Τη Βραζιλία εκτός τετράδας. Με την καμία όμως. Είτε παίξουν καλά, είτε όχι, οι καριόκας θα φτάσουν στους 4. Η μαμά FIFA έχει τον τρόπο της. Εδώ τους Κορεάτες έσπρωχνε και νομίζαμε ότι αντί για γκολ το ζητούμενο είναι οι πασούλες και τα κόρνερ.

 

9. Τους Γερμανούς πίσω στην κορυφή. Εχουν ομαδάρα, έχουν παικταράδες, έχουν την πιο πλήρη αποστολή μαζί με τους Ισπανούς, αλλά κούπα δεν σηκώνουν. Η θεία δίκη θα πέσει πάνω από το Βερολίνο φροϊλάιν Μέρκελ. Με το 1990 και το κλάμα του Θεού θα μείνετε.

 

10. Αυτό είναι στανταράκι: ο Τόρες να περνάει και να μην ακουμπάει. Το φορ που έχει πιο πολλά φεγγάρια κι απ’ τις ζωδιακές προβλέψεις του Πανόπουλου, δε θα σκίσει τα δίχτυα που θέλει ο Ντελ Μπόσκε. Για κανένα καλσόν, το συζητάμε…

Αυτά και καλό Μουντιάλ…

 

ΥΓ. Forza Italia, μετά την Καραγκούνα…

 

ΥΓ2. Στις 14 Ιουλίου θα πούμε γι’ αυτά που όντως δεν έπαιξαν ποτέ…