Ποπ κορν, αναψυκτικό, ζαχαρωτά και φύγαμε. Ποιες ταινίες αξίζει να δεις αυτήν την εβδομάδα (12-19/05).

Μια γαλλίδα στο Μανχάταν/ Chinese Puzzle

Σκηνοθεσία: Cédric Klapisch

Πρωταγωνιστούν:  Romain Duris, Audrey Tautou, Cécile De France

Πλοκή: Ο Ξαβιέ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μαζί με τη Γουέντι, την Ίζαμπελ και τη Μαρτίν, 15 χρόνια μετά το “Euroflirt” (“L’auberge espagnole”), και 10 χρόνια μετά το “Ρώσικες Κούκλες” (“Les poupees russes”).  Ο Ξαβιέ δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στη ζωή του- ίσα ίσα είναι πιο περίπλοκη από ποτέ! Έχει δύο παιδιά πια, και η δίψα του για ταξίδια τον οδήγησε στη Νέα Υόρκη. Προσπαθεί να τακτοποιηθεί κάπου στο χάος της Τσάιναταουν. Χωρισμοί, θετοί γονείς, γκέι γονείς, μετανάστευση, παγκοσμιοποίηση: η ζωή του Ξαβιέ είναι σαν κινέζικο παζλ. Παρόλο που στρερείται συνοχής και ηρεμίας (όπως ακριβώς και η Νέα Υόρκη στην εποχή που ζούμε), του προσφέρει άπλετο υλικό για τη συγγραφική του δουλειά. 

 

 

Το χέρι ενός εκατομμυριούχου/ Million Dollar Arm

Σκηνοθεσία:  Craig Gillespie

Πρωταγωνιστούν:  Jon Hamm, Aasif Mandvi, Alan Arkin

Πλοκή: Η καριέρα του manager παικτών, JB Bernstein (Jon Hamm), δεν βρίσκεται ακριβώς στο απόγειό της. Για να μη χρεοκοπήσει, καταστρώνει ένα σχέδιο ώστε να ανακαλύψει τον επόμενο μεγάλο παίκτη του μπέιζμπολ. Ταξιδεύει, λοιπόν, στην Ινδία, όπου οργανώνει ένα reality με τίτλο “ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ”, για να βρει έναν παίκτη του κρίκετ και να τον μετατρέψει στο επόμενο αστέρι του μπέιζμπολ. Μαζί του έχει για βοήθεια τον Poitevint (Alan Arkin), έναν πρώην παίκτη του μπέιζμπολ. Θα καταλήξουν σε δυο δεκαοχτάχρονους: τον Dinesh (Madhur Mittal) και τον Rinku (Suraj Sharma), οι οποίοι δεν έχουν καμία ιδέα από μπέιζμπολ. Ξέρουν, όμως, να ρίχνουν εξαιρετικά γρήγορες μπαλιές. Ο JB φέρνει τα παιδιά στην Αμερική ελπίζοντας να κάνουν επαγγελματικό συμβόλαιο και να κάνει έτσι μια γερή αρπαχτή. Καθώς τα δύο παιδιά από την Ινδία προσπαθούν να προσαρμοστούν στο δυτικό τρόπο ζωής και να μάθουν τους κανόνες του παιχνιδιού, ο JB παίρνει από αυτούς, αλλά και από την όμορφη γειτόνισσά του, πολύτιμα μαθήματα ζωής για την ομαδικότητα, την αφοσίωση και τη σημασία της οικογένειας.

 

 

Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας 2/ How to train your dragon 2

Σκηνοθεσία: Dean DeBlois

Πρωταγωνιστούν:   ΠΕΤΡΟΣ ΔΑΜΟΥΛΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΗΡΩ ΜΠΕΖΟΥ, ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΟΙΒΟΣ ΡΙΜΕΝΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΙΖΑΣ, ΓΙΩΤΑ ΜΗΛΙΤΣΗ, ΧΡΥΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ, ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΒΡΕΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΝΟΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΟΣ ΑΣΗΜΕΝΙΟΣ

Πλοκή: To συναρπαστικό δεύτερο μέρος της τριλογίας “Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκος σας” μας γυρίζει πίσω στον φανταστικό κόσμο του Ψάρη και του Φαφούτη, πέντε χρόνια αφού οι δυο τους έχουν ενώσει δράκους και Βίκινγκς στο νησί Μπερκ. Ενώ ο Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους.

Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι, οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης.Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

Οι αχώριστοι πλέον Φαφούτης και Ψάρης θα θυσιάσουν τα πάντα για να διατηρήσουν την ειρήνη θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα μπορέσουν όμως οι δύο φίλοι να σταθούν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια του Καβαλάρη των Δράκων;