Γεννήθηκε με άστρο. Κι αυτό έλαμψε από την τρυφερή ηλικία των 3 ετών. Η Τζούντι Γκάρλαντ, είναι ένας μύθος. Ένα σύμβολο. Στο χώρο του θεάματος μπήκε από πολύ νωρίς κι όλος ο κόσμος την γνώρισε ως Ντόροθι, στην ταινία «Ο μάγος του Οζ». Στα 14 της ο ρόλος αυτός την απογείωσε. Την έκανε διάσημη. Το ταλέντο της φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ταινίας κι ήταν η αγαπημένη πρωταγωνίστρια όλων των μικρών παιδιών, που μεγάλωσαν με αυτήν την ταινία.

Η Γκάρλαντ θεωρήθηκε από πολλούς μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχουν περάσει. Ταλέντο στην υποκριτική, στην μουσική, ερμηνεύοντας άψογα ακόμη και δραματικούς ρόλους, για περισσότερο από 40 χρόνια, βρισκόταν στην κορυφή. Έτσι κι αλλιώς γι’ αυτήν γεννήθηκε.

Είχε βραβευτεί για το ρόλο της στο ριμέικ της ταινίας «A Star is Born» ενώ ακολούθησαν αμέτρητες επιτυχίες. Ότι άγγιζε γινόταν χρυσός. Για την ακρίβεια όποιον ρόλο κι αν ενσάρκωνε, τον έκανε δικό της, κι ο κόσμος την αγάπησε γι’ αυτό.

Όπως όλες οι μεγάλες καλλιτέχνιδες έτσι κι αυτή, είχε πάθη. Ναρκωτικά, αλκοόλ σε καθημερινή βάση. Στην προσωπική της ζωή, ήταν ανήσυχο πνεύμα, κι αυτό την οδήγησε σε 5 γάμους και 4 διαζύγια. Η κόρη της είναι η Λάιζα Μινέλι.

Ο Ιούνιος ήταν ο μήνας που γεννήθηκε αλλά κι ο μήνας που όλος ο κόσμος θρήνησε για το θάνατό της. Στα 47 της χρόνια, το άστρο της έσβησε, τόσο γρήγορα. Στις 22 Ιουνίου του 1969 μία θρυλική χολιγουντιανή προσωπικότητα ανηφόρισε στη γειτονιά των αγγέλων. Αγάπησε τα πάθη της κι αυτά την σκότωσαν.