Είμαστε στο σινεμά με το κορίτσι μας και βλέπουμε μία ρομαντική κομεντί. Ξέρετε από αυτές που εμείς παίρνουμε λίγο μάτι την πρωταγωνίστρια, η οποία τυχαίνει να είναι ό,τι πιο hot κυκλοφορεί στο Hollywood, και το amore μας παρακολουθώντας αντιστοίχως τον κούκλο πρωταγωνιστή, μας κάνει παρατήρηση ότι θα έπρεπε να ήμασταν σαν κι αυτόν τον ξενέρωτο. Εκεί λοιπόν που μας τα σιγοψυθιρίζει όλα αυτά, ξαφνικά ο κούκλος πρωταγωνιστής, πηγαίνει με την σεξοβόμβα στο κρεβάτι κι αρχίζουν να γδύνονται. Μένει αυτός  με το μποξεράκι και τις άσπρες κάλτσες κι εκείνη μένει… κάγκελο. Όπως κάγκελο έμεινε κι η δικιά μας.

«Μα είναι δυνατόν; Άσπρες κάλτσες;»

Κι όμως φίλοι μου. Άσπρες βαμβακερές αθλητικές κάλτσες. Προτού τον κρίνουμε, ας αναλογιστούμε πόσες φορές έχουμε πέσει σε αυτό το τραγικό στυλιστικό λάθος. Μπορεί να ξε….λώσει τόσο πολύ το γκομενάκι; Όχι μόνο να  ξενερώσει, στον επόμενο τόνο ίσως πάει σε κάποιο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας για να αλλάξει νούμερο!

Υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την άσπρη κάλτσα. Καταρχήν αυτό που πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας είναι ότι αυτή φοριέται αποκλειστικά και μόνο στα σπορ ή αν είσαι Άγγλος ή Γερμανός τουρίστας που θέλεις να την συνδυάσεις με βερμούδες και πέδιλα. Στο δικό μας μάτι ένα τέτοιο θέαμα «χτυπάει» άσχημα και για την ακρίβεια το θεωρούμε κακόγουστο. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να θέλουμε να αλλάξουμε το στυλ του Ευρωπαίου τουρίστα όταν στην αντίπερα όχθη, υπάρχει ο μπρουτάλ άντρας, ο άντρας ο σωστός ο ελληνάρας με τη χρυσή καδένα στο λαιμό, το βλέμμα μέσα στην αγριάδα που χτυπάει το χέρι στο τραπέζι και σου λέει «ίσα μωρή»; Αυτός ο άντρας που μυρίζει τεστοστερόνη από χιλιόμετρα, όταν γδυθεί οι πιθανότητες να φοράει άσπρη κάλτσα είναι σίγουρα πάνω από 80%. Κι όμως. Η γκόμενα γίνεται χαλί να την πατήσει. Δεν ξενερώνει. Ίσα ίσα το αντίθετο. Γίνεται η αιώνια σκλάβα του.
 

Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία ανδρών που θεωρεί must την άσπρη κάλτσα, κι είναι οι τύποι που «σκάνε» στα επαγγελματικά ή γκομενικά ραντεβού, σα νύφες, ντυμένοι από την κορυφή ως τα νύχια, στο λευκό χρώμα. Ένα τέτοιο κοστούμι, ωστόσο, συνδυασμένο με τα ανάλογα παπούτσια, «χαρίζει» κύρος σε έναν άνδρα που φαινομενικά του πηγαίνει. Αλλά η συνταγή χαλάει, όταν το αρσενικό που νομίζει ότι έχει ντυθεί με την τελευταία λέξη της μόδας, σκύβει και ξεπροβάλλει η κάτασπρη καλτσούλα. Εκείνη την ώρα, ένα  μαχαίρι καρφώνεται στην καρδιά του έρημου στυλίστα, που μετά από πολύ καιρό είδε έναν άνθρωπο ντυμένο στα λευκά, και λίγο πριν του δώσει συγχαρητήρια για το άψογο στυλ του, τα μάτια του βγήκαν από τη θέση τους.
 

Επομένως εάν δεν αθλείστε, δεν είστε Ευρωπαίος τουρίστας, δεν είστε ο άντρας ο μπρουτάλ και έχετε κρυμμένο κανένα ζευγάρι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, πετάξτε το. Είναι κρίμα να έρθει το κορίτσι σας και να βρεθεί αντιμέτωπο με ένα θέαμα που θα το κάνει να φύγει μίλια μακριά. Ελάτε λίγο στη θέση της. Είστε ξαπλωμένη στον καναπέ, με τα sexy εσώρουχά σας, και έχετε μπροστά σας τον κούκλο ντυμένο με κοστούμι -είχατε μόλις γυρίσει από βραδινή έξοδο- κι αρχίζει και γδύνεται. Αργά βασανιστικά. Βγάζει τα ρούχα του και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι ενώ το περιτύλιγμα ήταν εξαιρετικό, το περιεχόμενο ήταν για τα μπάζα. Η άσπρη κάλτσα ξεπρόβαλε. Ε πείτε μας. Πώς θα αντιδρούσατε; Σίγουρα η όρεξή σας θα κοβόταν. Κι όχι αδίκως! Γι’ αυτό προσοχή! Εάν δεν είστε αθλητής, οι άσπρες κάλτσες δεν έχουν θέση στην ντουλάπα σας.