Συνηθίζουμε να παραπονούμαστε στις μέρες μας πως οι άνθρωποι δεν διαθέτουν καρδιά και ότι συμπεριφέρονται ρομποτικά. Το παράδειγμα όμως του Pepper έρχεται να αντιστρέψει τους όρους, μια και αποτελεί το πρώτο ρομπότ της ιστορίας που διαθέτει αισθήματα.

Πρόκειται, για το νέο επίτευγμα της εταιρείας SoftBank, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Τόκιο. Το συγκεκριμένο ανδροειδές κατέπληξε με τις ικανότητές του τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα της παρουσίασης: μπορεί να κάνει αστεία, να μιλήσει, να χορέψει. Κινεί το κεφάλι του, τους ώμους του, τους αγκώνες του, τα χέρια του. Διαθέτει, επίσης, μία οθόνη αφής 10 περίπου ιντσών και συγχρονίζεται με μια cloud βάση δεδομένων η οποία τον τροφοδοτεί συνεχώς με νέες πληροφορίες.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του, όμως, είναι το γεγονός ότι έχει ενσωματωμένη μια μηχανή αναγνώρισης φωνής η οποία όχι μόνο καταλαβαίνει τι λες, αλλά επίσης και το ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι εκείνη τα στιγμή. Και σου απαντάει ανάλογα με τα κέφια σου.

Αν έχεις ανάγκη, λοιπόν, από την ιδανική παρέα θα μπορέσεις να τον αγοράσεις -αργότερα μέσα στο χρόνο- με μόλις 1500 ευρώ. Και πού ξέρεις; Ίσως σε μερικά χρόνια από τώρα τα ρομπότ να είναι αυτά που θα διαμαρτύρονται: «Κοίτα πως γίναμε! Ίδιοι οι άνθρωποι…»