Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της 28ης Μαΐου, όλα τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν επάνω στο μεγάλο νικητή των ευρωεκλογών που δεν ήταν άλλος από το Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας. Το εξωπραγματικό 26% που συγκέντρωσε και οι 24 ευρωβουλευτές που θα στείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποτέλεσαν ένα πραγματικό σοκ για ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

Η έκπληξη για την εξέλιξη αυτή μεταφέρθηκε και στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ξεπερνώντας μάλιστα τα στενά πολιτικά πλαίσια που την περιβάλλουν. Αναφερόμαστε φυσικά στην αντίδραση της Μαντόνα ενάντια στην άνοδο της γαλλικής ακροδεξιάς, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από ένα οργισμένο tweet της διάσημης τραγουδίστριας. «Ρωσία, Ουκρανία, Βενεζουέλα… Και τώρα η Γαλλία;;;», αναρωτήθηκε οργισμένα η τραγουδίστρια, κλείνοντας την ανάρτησή της με hashtag όπως «#καταπολεμήστε το φασισμό» και «#καταπολεμήστε τις διακρίσεις».

Η Λεπέν δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει προσωπικά. Το έκανε όμως για λογαριασμό της ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Φλοριάν Φιλιπό, ο οποίος έγραψε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: ««Και στην πολιτική, η γιαγιά Gaga έχει χάσει το παιχνίδι».

Όπως ενδεχομένως και να θυμάστε, η κολώνια αυτή κρατάει χρόνια και συγκεκριμένα από το 2012. Από τότε, δηλαδή, που σε συναυλία της στο Παρίσι η Μαντόνα προέβαλε από τις γιγαντοοθόνες μηνύματα εναντίον της Μαρί Λεπέν, τοποθετώντας μάλιστα στο πρόσωπο της –και με προφανή συμβολισμό- ένα μικροσκοπικό μουστάκι.

 

Όποια κι αν είναι η εξέλιξη αυτής της διαμάχης… Viva la resistencia, comandante Madonna!