Χαβιάρι, άφθονη σαμπάνια, εκλεκτά εδέσματα απ την Μεσόγειο, λαμπεροί καλεσμένοι από το διεθνές τζετ σετ, καλλονές, σταρ του Χόλιγουντ, ολιγάρχες, μαζεύονται για άλλη μια φορά στο νησί του Ιονίου, στον μικροσκοπικό Σκορπιό, εκεί που ακόμα στα καταπράσινα νερά καθρεφτίζονται οι αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας, της Τίνας Λιβανού, της Τζάκυ Ω, του Αλέξανδρου, της Χριστίνας και του ίδιου του Αριστοτέλη Ωνάση. 

Οι κοσμοπολίτικες μέρες για τους επιφανείς του μάταιου τούτου κόσμου, επαναλαμβάνονται υπό άλλη διεύθυνση ή καλύτερα υπό άλλη ιδιοκτησία. Η Εκατερίνα, η κόρη του Ρώσου μεγιστάνα, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, θα γιορτάσει τα γενέθλιά της, με ένα μεγάλο πάρτι απ αυτά που τραβούν την προσοχή των παπαράτσι και του τύπου όλης της γης και που εκπρόσωποι του έχουν, ήδη, κατακλύσει στο Νυδρί, στις ακτές της Λευκάδας, απέναντι απ τον Σκορπιό.

Ο Ωνάσης είχε φέρει δέντρα, φυτά, λουλούδια, ακόμα και χώμα, πάνω στις μαγικά ζαφειρένιες ακτές του Σκορπιού, φτιάχνοντας έναν επίγειο Παράδεισο. Η χλιδή, ο κοσμοπολιτισμός, επί των ημερών του δαιμόνιου και τραγικού Κωσταντινοπολίτη, θα αναβιώσουν στο μέρος που έφτιαξε όπως η ψυχή του λαχταρούσε. Εδώ και αρκετό καιρό, είχαν αρχίσει οι προετοιμασίες για το πολυσυζητημένο πάρτι γενεθλίων της Εκατερίνα.  

Όπως παλιά, οι μεγαλύτερες μορφές της Ιστορίας συνέρρεαν στα μαγικά πάρτι στον νησί, κάπως έτσι και απόψε –τηρούμενων πάντα των αναλογιών σε εποχές γιγάντων και νάνων- αναμένονται οι πρίγκιπας Αλβέρτος, Σαρλότ Κασιράγκι, κόρη της πριγκίπισσας Καρολίνας του Μονακό, Μπιγιονσέ, Γουίλ Σμιθ. Και ενώ Αθηνά Ωνάση είναι καλεσμένη και μια από τις καλύτερες φίλες της Εκατερίνα, οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν ότι δε θα παραβρεθεί.

Ο Ρώσος μεγιστάνας, έχει φροντίσει για την παραμικρή λεπτομέρεια για τους καλεσμένους του. Το χαβιάρι έχει έρθει από τη Ρωσία και η σαμπάνια από τη γαλλική πρωτεύουσα. Όλα τα υπόλοιπα υλικά είναι αγορασμένα απ την Λευκάδα, ενώ αρκετοί Έλληνες σεφ είναι επικεφαλής της κουζίνας, μιας και θα δοθεί έμφαση στην μεσογειακή κουζίνα. Όπως είπε σε στενούς του συνεργάτες ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, δεν τον ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα ξοδέψει για τη διοργάνωση του πάρτι. Αυτό που έχει την  ύψιστη σημασία για εκείνον, είναι να μείνει αξέχαστο στην πολυαγαπημένη του κόρη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια. Το νησί θυμίζει φρούριο. Οι άνδρες της οικογένειας Ριμπολόβλεφ έχουν καταστρώσει ειδικό σχέδιο, ενώ γύρω από τις παραλίες έχουν τοποθετηθεί σημαδούρες και οποιοσδήποτε περνάει από το νησί καταγράφεται με ειδικές κάμερες. Ο υπεύθυνος της προσωπικής του φρουράς έχει έρθει σε επαφή με την ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή ενός τουλάχιστον αστυνομικού με πολιτικά σε 24ωρη βάρδια, ενώ έχει ζητηθεί από το Λιμενικό Σώμα ένα σκάφος με βατραχανθρώπους. Την ίδια ώρα έχει ζητηθεί από την ΥΠΑ η συνδρομή της για τα «ενοικιασμένα» ελικόπτερα που θα μεταφέρουν όσους επιλέξουν να μεταβούν στο νησί με αυτόν τον τρόπο. 

Λίγες ώρες πριν το πάρτι της χρονιάς, η νέα ιδιοκτήτρια του Σκορπιού παραχώρησε μία αποκλειστική συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό «Paris Match», με μία φωτογράφηση που θύμιζε τις πόζες που έπαιρνε η Τζάκι Ωνάση. Μίλησε για τους 100 καλεσμένους της αλλά για το πόσο πολύ θαύμαζε από μικρή το φημισμένο νησί του Ιουνίου.  «Με την οικογένεια μου κάναμε τον κύκλο του νησιού με πλοίο. Αυτό το μέρος μας γοήτευε  Αργότερα, σε ιππικούς αγώνες, συνάντησα την Αθηνά που το είχε κληρονομήσει. Με την Αθηνά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για τα άλογα και ήταν τότε που της είπα ότι, εάν κάποια μέρα θελήσει να το αποχωριστεί, θέλω να μου το πει». Και έτσι έγινε.

Το νησί που ο Αριστοτέλης Ωνάσης αγάπησε με όλη του την  καρδιά, και στη συνεχεία πέρασε στα χέρια της εγγονής του, τώρα έχει άλλη ιδιοκτήτρια. Κι αυτή είναι η Εκατερίνα Ριμπολόβλεφ. Είναι αυτή που εξαιτίας του πάρτι της, ο Σκορπιός θα γνωρίσει και πάλι μέρες δόξας. Εκεί που έδενε το μυθικό γιοτ του Ωνάση, η «Χριστίνα», τώρα βρίσκεται το «Όλγα» που έχει το όνομα της μικρότερης κόρης του Ριμπολόβλεφ. Εκεί που η ωραία ζωή και το δράμα επικών ανθρώπων εναλλάσσονταν, αλλά και η πολιτική και η οικονομία αποφασίζονταν το έργο επαναλαμβάνεται. Με αλλά πρόσωπα και κείμενα γραμμένα σ άλλη γλώσσα… Εκεί που κάποτε αντιλαλούσαν τα «ωπα» και τα «γεια σου», απόψε τα μεράκια θα μιλούνε στα ρώσικα…