Ενδιαφέρει κανέναν πολίτη, ο θρυλούμενος και αναμενόμενος ανασχηματισμός; Αν μετακινηθούν δυο-τρεις υπουργοί; Αν οι κυβερνητικοί «βαρόνοι» θα αλλάξουν πόστο;

Ενδιαφέρει, πλην φυσικά των νέων υπουργών- που οι περισσότεροι θα είναι οι ίδιοι- και υφυπουργών, που θα είναι οι μόνοι ευχαριστημένοι, ο αριθμός τους;

Υπάρχει κανείς πολίτης που να βρίσκεται σε τηλεφωνική έξαρση για να μάθει ποιος μένει και ποιος φεύγει πλην πολιτικών και δημοσιογράφων;

Σε ενδιαφέρει εσένα αν ο Υπουργός Οικονομικών που θα σου κόψει τη σύνταξη, το μισθό ή θα σου πάρει και το τελευταίο ευρώ- αν υπάρχει ακόμα- με νέα χαράτσια θα λέγεται Στουρνάρας ή Πουρνάρας;

Όποιος κυκλοφορεί στον πραγματικό κόσμο και όχι στα «γυάλινα» γραφεία της εξουσίας δεν δίνει δεκάρα για τον ανασχηματισμό! Σκασίλα του για να μάθει το πολιτικό μέλλον των βουλευτών και υπουργών που μπαινοβγαίνουν στην κυβέρνηση για να υποβάλλουν τα σέβη τους στο Βερολίνο και στον Σόιμπλε που μας εκβιάζει να μας πετάξει έξω από το ευρώ λες και είναι το σπίτι του.

Ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε οι υπουργοί πρώην και επόμενοι ενδιαφέρονται για την ουσία του ανασχηματισμού αλλά μόνο για τις εντυπώσεις. Βέβαια έχει πέσει ανησυχία στους παρατρεχάμενους και σύμβουλους που θα χάσουν τη δουλειά τους, οι γραμματείς που θα ξεχάσουν τις μέρες της έπαρσης… Η κοινωνία, όμως, αδιαφορεί γιατί γνωρίζει ότι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Ανασχηματισμοί, αναδομήσεις και το καλύτερο οι τελετές εγκατάστασης με τους νέους Υπουργούς χαζοχαρούμενους σε πελάγη ευτυχίας να ζουν στον δικό τους κόσμο.

Η θέση εξουσίας και ματαιοδοξίας, κενής οραματικού περιεχομένου, αγώνα και αγωνίας για τον πολίτη παρά μόνο για την πιστή εκτέλεση των εντολών των δανειστών!

Την ώρα που η πλειοψηφία της κοινωνίας με τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν, ασφυκτιά και αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμη και επιβίωσης. Και δεν αναφέρομαι σ’ αυτούς που έμαθαν να ζουν βίο πολυτελή με δανεικά, με πλαστό χρήμα και υφίστανται τις συνέπειες αυτής της ζωής.

Οι πολιτικοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας που διετέλεσαν υπουργοί και πετσόκοψαν τους Έλληνες ξαναπροβάρουν κοστούμια εξουσίας και μιλάνε, μιλάνε σαν χαλασμένο γραμμόφωνο… θα μας σώσουν, θα μας σώσουν…θα…θα…

Κλεισμένοι, λοιπόν, στα γραφεία τους, αποκομμένοι από τη… ζώσα-μια κουβέντα και αυτό- κοινωνία, ευλογούν τη ματαιοδοξία τους, ανυψώνουν το εγώ τους και αποθεώνουν την έπαρση τους. Στα γραφεία της εξουσίας ζουν σε έναν φανταστικό κόσμο, πιστεύουν ότι μας σώζουν, ότι σκίζουν τα μνημόνια σελίδα-σελίδα, ότι έρχεται η ανάπτυξη και μειώνεται η ανεργία.

Θα αναρωτηθείτε τι σχέση έχουν όλα αυτά μ’ αυτά που βιώνουμε; Καμία; Προκλητικοί Υπουργοί στα τηλεοπτικά παράθυρα κουνάνε το δάχτυλο και σε δείχνουν: «έζησες με δανεικά, θα πληρώσεις…».

Το σύστημα εξουσίας της μίζας και της Siemens κατάφερε και «ανασχηματίστηκε» και από κατηγορούμενο έγινε κατήγορος του ελληνικού λαού με όπλο τη διαχείριση του φόβου… « μαζί τα φάγαμε»… «θα καταστραφούμε, θα γίνει πόλεμος…»… «θα μας πετάξουν από την Ευρώπη».

Το ζητούμενο είναι να ανασχηματίσουν τους αριθμούς της δυστυχίας στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης που προκαλούν θλίψη. Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, αποτυπώνεται με τον πλέον αδυσώπητο τρόπο η εξαθλίωση της πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών. Τα ονόματα των νέων Υπουργών ας μπουν δίπλα στους αριθμούς της καταστροφής:

* Το 90% των Ελλήνων έχασε μεγάλος μέρος του εισοδήματός του

* Το 31% είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια

* Το 80% αναγκάστηκε να κάνει περικοπές σε βασικά είδη διατροφής

* Το 50% δεν είναι σε θέση να καλύψει καθημερινές ανάγκες

* Το 83% υποχρεώθηκε να κάνει περικοπές και στη θέρμανση του σπιτιού

* Το 40% των πολιτών έχει μη εξυπηρετούμενα χρέη σε τράπεζες και ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες

* Ενας στους δύο Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να βουλιάξει στα χρέη και να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις.

Η υποκρισία σε αριθμούς…

«Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας»

Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν

«Ποιος έχασε το φιλότιμο για το βρουν οι βαρόνοι της πολιτικής»

Έλληνας νεόπτωχος…