Η είδηση ότι ο δημοφιλής και γοητευτικός ηθοποιός του Hollywood, George Clooney, θα έρθει στη χώρα μας έφερε χαμόγελα στο γυναικείο πληθυσμό. Ο Οσκαρικός ηθοποιός, δε θα έρθει μόνο για να απολαύσει τις ελληνικές θάλασσες και τον λαμπερό ήλιο της χώρας μας, αλλά το ταξίδι του έχει και πολιτικό χαρακτήρα.

Μπορεί να μην έχει βγει ακόμη επίσημη ανακοίνωση, αλλά δέχθηκε πρόσκληση από τον Υπουργό Πολιτισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, για να παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και της έκθεσης «Οι Έλληνες-Από το Μέγα Αλέξανδρο στον Αγαμέμνονα». Και ενώ η επίσκεψη δίνει ήδη, λαβή για αστεία στους δημοσιογραφικούς κύκλους, του τύπου «ο Κλούνεϊ θα έρθει αλλά θα βρει Παναγιωτόπουλο;», ο δημοφιλής ηθοποιός, αν και δεν ξεκίνησε ως γνώστης, στη συνέχεια εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο για την προώθηση της ταινίας του, «Μνημείων Άνδρες», ο καρδιοκατακτητής του Hollywood, αναφέρθηκε στα γλυπτά του Παρθενώνα που είχαν κλαπεί πριν από περίπου 200 χρόνια, από το λόρδο Έλγιν.

Μετά την επιθυμία του αυτή άρχισαν οι ψίθυροι περί ανάμειξής του στον πολιτικό χώρο. Κάτι βέβαια που αν ανατρέξει κανείς στο γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς του, μόνο άσχετο δεν μπορείς να το πεις. Ο πατέρας του, Nick, ήταν πρώην παρουσιαστής ειδήσεων. Οι προ-παππούδες του και οι προ-γιαγιάδες του, μετανάστευσαν στις ΗΠΑ, από την Ιρλανδία. Η τέσσερις φορές προγιαγιά , Mary Ann Sparrow, ήταν η ετεροθαλής αδερφή της Nancy Hanks της μητέρας του εμβληματικού προέδρου Αβραάμ Λίνκολν. Το «γονίδιο της πολιτικής» επομένως το είχε στο αίμα του. Άτομα του περιβάλλοντός του, διαρρέουν ότι ο γκριζομάλλης ηθοποιός θα μεταπηδήσει από τη μεγάλη οθόνη στον πολιτικό χώρο. Είναι γνωστό εξάλλου ότι υποστηρίζει με σθένος το Δημοκρατικό κόμμα στη χώρα του, ενώ δεν έλειπε και στις δύο προεκλογικές εκστρατείες του Μπάρακ Ομπάμα.

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας, «Mirror», αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναλάβει επίσημο ρόλο στο συγκεκριμένο κόμμα, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να διεκδικήσει ακόμη… και την προεδρία των ΗΠΑ! Αν ισχύει κάτι τέτοιο ο Κλούνει έχει μεγαλεπήβολα σχέδια! «Έχει μεγάλες φιλοδοξίες κι έχει σκοπό να μπει στην πολιτική στο άμεσο μέλλον. Θέλει να κάνει μεγαλύτερο ανθρωπιστικό έργο κι ελπίζει να ενταχθεί στην προεκλογική εκστρατεία των Δημοκρατικών το 2016», αναφέρει χαρακτηριστικά η Mirror.

Οι φήμες είναι πολλές. Κάποιοι κάνουν λόγο για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Τι ισχύει και τι όχι αυτό θα φανεί στο άμεσο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει  και φωτιά. Και επειδή οι άνθρωποι έχουν μνήμη χρυσόψαρου και ξεχνάνε ακόμη και σημαντικά γεγονότα, θα σας υπενθυμίσουμε ότι ο 40ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ronald Wilson Reagan, κυβέρνησε το χρονικό διάστημα 1981-1989 και μάλιστα για πολλούς ήταν και ένας από τους πλέον πετυχημένους προέδρους. Ο Κλούνει, από ταλέντο, κινηματογραφική επιτυχία και προφανώς, ομορφιά κερδίζει τον Ρίγκαν σε όλα τα σημεία. Τώρα, για το αν έχει ικανότητες να κυβερνήσει, αυτό δεν μπορεί κανείς να το γνωρίζει..