Άλλα τα διαβάσατε ως σχόλια στο Provocateur. Άλλα τα προσπεράσαμε. Αυτό δεν σημαίνει πως μερικά από αυτά αποτελούν μάθημα, ενώ μερικά άλλα, καλό είναι να τα θυμόμαστε για τη συνέχεια…

Μάθημα 1. Τιθάσευσε τα πάθη σου για να μην μείνεις στην ιστορία για τις… πομπές σου!

Αν δεν ξεσπούσε το σκάνδαλο με τον πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ίσως και να ήταν ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας. Αντ’ αυτού, είδε τον άχρωμο και άγευστο Φρανσουά Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία και παράλληλα, τα καμώματά του να γίνονται ταινία. Εξευτελιστική για τον ίδιο. 

Μάθημα 2. Θες να πεις κάτι; Κάνε μια διαρροή!

«Κύκλοι» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διέρρεαν στα μέσα της εβδομάδας πως ο «Τσάρος της οικονομίας», είναι δυσαρεστημένος, αφού έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ». Μάλιστα, οι ίδιοι… κύκλοι, έριξαν στο «τραπέζι» και τη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Μετά ανασκεύασαν, αλλά η… δουλειά έγινε!

Μάθημα 3. Το ποδόσφαιρο δεν είναι «το όπιο του λαού»

Στη Βραζιλία τη ποδοσφαιρομάνα, δεν ζουν όλοι στο ρυθμό του Μουντιάλ. Το αντίθετο, μάλιστα. Δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές, δάσκαλοι βρίσκονται στους δρόμους και διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης που προτιμά να χτίζει υπερσύγχρονα κτίρια και να οδηγεί στη φτώχια τη μεσαία τάξη.

Υπενθύμιση: Η Βραζιλία παράγει ΚΑΙ γυναικάρες

Η Βραζιλία ζει μεγάλες στιγμές αυτό το καλοκαίρι. Ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω της. Και μέχρι να αρχίσουν οι αναμετρήσεις, στις 12 Ιουνίου, η Gisele αποφάσισε να μας δώσει μια (ακόμα) ιδέα από τις ομορφιές της χώρας της. Φυσικά με μια φωτογράφηση.

Το 33χρονο μοντέλο συνεργάστηκε με το γαλλικό περιοδικό Lui και έδειξε για πολλοστή φορά γιατί θεωρείται σήμερα η βασίλισσα του modeling. Πότε φορώντας τα απολύτως απαραίτητα και πότε… τίποτα, πόζαρε και εκτόξευσε τη θερμοκρασία στα ύψη.

Πάρτε μια γεύση για το τι θα δείτε στο 12σελιδο αφιέρωμα του Lui. 

Μάθημα 4. Η Ακροδεξιά τρομάζει την Ευρώπη

Τα μηνύματα δεν ήταν εξαρχής ενθαρρυντικά και δυστυχώς, από το βράδυ της Κυριακής επιβεβαιώθηκαν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Η ακροδεξιά «αλώνει» τις χώρες της Ευρώπης και δεν αναφερόμαστε σε χώρες φτωχές, του πρώην ανατολικού μπλοκ, αλλά σε χώρες πυλώνες του ευρωπαϊκού status quo, όπως η Γαλλία. Αν προσθέσετε τη Δανία και την Αυστρία, αλλά και τη Μεγάλη Βρετανία, τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πως δεν μιλάμε για μεμονωμένα φαινόμενα ή συγκυρίες.

Μάθημα 5. Αν θέλεις, μπορείς να μην χάνεις… Ετσιθελικά!

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών, άφησαν πικρή γεύση μόνο στη ΔΗΜΑΡ. Παρατηρήσαμε το παγκόσμιο φαινόμενο να πανηγυρίζει κόμμα που χάνει 19 μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εμφανίζει τον εαυτό του ως… αρχιτέκτονα της μεγάλης νίκης!

Υπενθύμιση: Η Eva Green είναι καυτή!

Και αυτή μπορεί να άργησε 9 χρόνια, αλλά τελικά όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη επιστροφή. Το «Sin City: A Dame to Kill for» είναι έτοιμο να κάνει πρεμιέρα στις 22 Αυγούστου και φαίνεται αποφασισμένο να αναστατώσει ακόμα περισσότερο.

Κάτι που έδειξε από νωρίς, καθώς είδε την αφίσα του με την Eva Green να μην παίρνει άδεια να κυκλοφορήσει, καθώς θεωρήθηκε αρκετά προκλητική. Τουλάχιστον ελπίζουμε να δούμε την 33χρονη ηθοποιό σε πιο καυτές στιγμές στη ταινία.