Ήταν 25 Ιουνίου 2009 όταν ο κόσμος σοκαρισμένος άκουγε την είδηση του θανάτου του. Αν και όλοι ήξεραν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει. Άλλωστε ήταν μόλις 50 ετών. Άλλωστε ήταν ο Βασιλιάς της pop!

Γενιές μεγάλωσαν ακούγοντας τις επιτυχίες του Michael Jackson και εκατοντάδες νεαροί της δεκαετίας του ’80 αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον χώρο της μουσικής εξαιτίας του. Ωστόσο όση λάμψη είχε η επαγγελματική εικόνα, άλλη τόσο σκοτάδι είχε η ζωή του. Και από την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή στο Λος Άντζελες, έως σήμερα, ουκ ολίγες ιστορίες για τη ζωή του έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Και η τελευταία είναι γεμάτη με… θρίλερ. Όχι αυτό, το δισκογραφικό, που το 1982 εκτόξευσε τις μετοχές του ταλαντούχου καλλιτέχνη και μετέτρεψε τον Jackson σε είδωλο της μουσικής. Ένα θρίλερ που είχε μέσα συνεργάτες του, μέλη της οικογένειά του και μια απαγωγή.

Σύμφωνα με τον πρώην μάνατζερ του, Ron Weisner, υπήρχε στα zeros ένα σχέδιο απαγωγής του Michael. Όπως αποκάλυψε στο νέο του βιβλίο «Listen Out Loud», ο Weisner (που ήταν μάνατζερ του έως το 1983) μαζί με την αδερφή του «Βασιλιά» La Toya, σχεδίαζαν την απαγωγή του, αλλά για καλό σκοπό.

«Ήταν περίπου το 2006. Μια εποχή που ο Jackson ήταν εθισμένος στα φάρμακα και χρωστούσε πολλά λεφτά. Δεν ήταν ο εαυτός του, το ξέραμε όλοι αυτό και παρά το γεγονός ότι με είχε διώξει 20 χρόνια πριν εγώ ακόμα τον αγαπούσα και ήθελα να τον βοηθήσω» γράφε ο Weisner και συμπληρώνει: «Μιλήσαμε με τη La Toya και τότε είναι που αποφασίσαμε να τον κάνουμε καλά. Θυμάμαι να της λέω “έλα να τον φτιάξουμε. Θα τον πάρουμε και θα τον πάμε για αποτοξίνωση. Θα τα οργανώσω όλα. Θα βρω αεροπλάνο, θα βρω ομάδα και τον κατάλληλο χώρο να τον πάμε”».

Τελικά η απαγωγή του Jackson δεν έγινε ποτέ, καθώς όπως τόνισε ο Weisner, δύο μέρες πριν πραγματοποιηθεί το σχέδιο η La Toya του ζήτησε να το ακυρώσουν: «Είχε φρικάρει εντελώς και μου φώναζε “πρέπει να σταματήσεις”».

Όπως παραδέχεται σήμερα ο Weisner, ίσως τελικά το σχέδιο να μην είχε πετύχει ποτέ. «Ένας δικηγόρος μου είπε ότι μάλλον το δικαστήριο δεν θα το δει με καλό μάτι. Θα εστιάσουν στην απαγωγή και όχι στις προθέσεις σας να τον κάνετε καλά» συμπληρώνει στο βιβλίο του.