Ο τρίτος τελικός της Α1 μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού έχει τελειώσει με τους Ερυθρόλευκους να κάνουν break στο ΟΑΚΑ, να γράφουν το 2-1 στη σειρά και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αντέχει. Ξεσπάει μπροστά στην κάμερα και δεν υπολογίζει… Χριστό. 

«Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης, ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να δέχομαι να με γαμ@#$ μέσα στο γήπεδο» είπε και πάγωσε η Ελλάδα που παρακολουθούσε το… post game του αγώνα.

Το θέμα τώρα είναι τι γίνεται με τις σχέσεις Γιαννακόπουλου-Αλαφούζου, αλλά και κατά πόσο ο θυμός του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, θα επηρεάσει το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ και τη βοήθεια που ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα προσφέρει. 

Να τα πάρουμε με τη σειρά:

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είναι «φίλος» του Παναθηναϊκός. Είναι οπαδός… βαμμένος κι αν γινόταν να κάνει μετάγγιση πράσινου αίματος, παίζει να ψηνόταν. Γι’ αυτό ακριβώς αφήνιασε την Πέμπτη το βράδυ και μάλιστα μπροστά στα μάτια όλης της φίλαθλης Ελλάδας, ενώπιον ενήλικων και ανήλικων θεατών. Το αφεντικό της ΚΑΕ θεώρησε εαυτόν αδικημένο από τους διαιτητές, γι’ αυτό και τα… 150 ευρώ (τρία 50ευρα) που πετούσε επιδεικτικά στους «γκρίζους» λίγο πριν από τη λήξη. Όσον αφορά τις αντιδράσεις του και την έντασή τους όταν πιστέψει ότι κάτι δεν πάει καλά κι όταν μάλιστα αυτό νομίζει πως δεν είναι τυχαίο, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν δίστασε να έρθει σε σύγκρουση με τον ίδιο του τον θείο και αδερφό του πατέρα του, Παύλου, τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Μιλάμε, δηλαδή, για έναν άνθρωπο υπερπροστατευτικό ως προς τα συμφέροντά του.

Η επόμενη μέρα τον βρίσκει να διορθώνει και να διευκρινίζει προς τους Αλαφούζο-Βαρδινογιάννη τους λόγους που αναφέρθηκε κατ’ αυτό τον τρόπο στο πρόσωπό τους. Από την πλευρά του προέδρου του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, δεν βγαίνει… κιχ προς τα έξω. Αυτό, διότι ο κ. Αλαφούζος τηρεί στάση αναμονής και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση ένταση στις σχέσεις του με έναν άνθρωπο (ο μοναδικός Έλληνας) που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την ομάδα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ γνωρίζει το οξύθυμο του χαρακτήρα του κ. Γιαννακόπουλου και δεν απέκλειε από χθες να βρει τρόπο προσέγγισης και λύσης της όποιας παρεξήγησης μπορεί να δημιουργηθεί, ο τελευταίος. Ο κ. Αλαφούζος μάλιστα, σύμφωνα με συνεργάτες του, έχει την άποψη ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν είχε σκοπό να επιτεθεί προσωπικά εναντίον του, με την αναφορά του στην αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού από τη διαιτησία. Αυτό που του «καταλογίζει» είναι ο έντονος αυθορμητισμός. 

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τη νέα τοποθέτηση του Δ. Γιαννακόπουλου, η οποία αναφέρει: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας και προκειμένου ν’ αποφευχθεί η δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, οφείλω να διευκρινίσω το εξής: Μέσω της δήλωσης στην οποία προχώρησα το βράδυ της Πέμπτης 29 Μαΐου, στο ΟΑΚΑ, δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να θίξω τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο. Ο στόχος μου ήταν- και παραμένει φυσικά- να τονίσω σε όλους ότι όταν αδικείται η ομάδα μου, εγώ θα αντιδρώ και δεν θα κρατώ το στόμα μου κλειστό. Έκρινα σκόπιμο να προχωρήσω σ’ αυτή τη διευκρίνιση ώστε να αποφευχθούν διάφορα επικοινωνιακά παιχνίδια».

Για όποιον αναρωτιέται για την όποια εμπλοκή του κ. Γιαννακόπουλου στα κοινά του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, αυτή δεν θα πρέπει να θεωρείται πολύ μακρινό ενδεχόμενο. Είναι πάντοτε στο μυαλό του η βοήθεια στην ΠΑΕ και το έχει δηλώσει επανειλημμένα. Το χθεσινό του ξέσπασμα είχε στόχο να στείλει το μήνυμα πως δεν θα είναι… πρόβατο σε σφαγή και σε καμία περίπτωση δεν έδωσε στίγμα απομάκρυνσης από την ΠΑΕ. Κάτι που «γνώριζε» ο Γιάννης Αλαφούζος, μιας και οι σχέσεις έχουν επανέλθει σε καλό σημείο.

Εξ ου και η σιωπή του. Ξέρει, άλλωστε, από πρώτο χέρι την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τη διαιτησία.