Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, επισκέφθηκε την Πέμπτη τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου (κόστισαν 123 εκ. ευρώ) για να εμψυχώσει και να ευχηθεί καλή τύχη στους διεθνείς, λίγο πριν την αναχώρησή τους για τη Βραζιλία. Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τον προπονητή Ρόι Χόγκτσον, τον αρχηγό Στίβεν Τζέραρντ και τον υπαρχηγό Φρανκ Λάμπαρντ, ωστόσο, οι Άγγλοι φίλαθλοι δεν είδαν με καλό μάτι την κίνηση του 58χρονου πολιτικού. Αιτία; Όποτε έστειλε ευχή ή ήταν παρών σε μεγάλη «μάχη», ο Βρετανός αθλητής απέτυχε.  Και δεν μιλάμε για 1 ή 2 φορές…

Ο πρωθυπουργός ήταν παρών το 2012, όταν ο Άντι Μάρεϊ έφτασε στον τελικό του Γουίμπλεντον (77 χρόνια είχε να το κατακτήσει Βρετανός) και απέτυχε να το «σηκώσει». Ήταν παρών όταν ο Μαρκ Κάβεντις προσπάθησε να πάρει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στην ποδηλασία, το 2012… Αλλά απέτυχε!

Την τύχη των Μάρεϊ και Κάβεντις, είχε το ζευγάρι Τομ Ντέιλι-Πιτ Γουότερφιλντ, στον τελικό της συγχρονισμένης κολύμβησης, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να είναι παρών.  Ο βρετανός πρωθυπουργός είδε επίσης την Τζέμα Γκίμπονς να χάνει στον τελικό του τζούντο. Τέλος, το μήνυμα για «καλή επιτυχία» δεν έπιασε ούτε στην περίπτωση της τενίστριας Laura Robson.

Φυσικά, όλα αυτά μας θυμίζουν έναν δικό μας πολιτικό, που έχουμε συνδέσει με την… εθνική μας γκαντεμιά, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. 

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα…


 


 

 

Μάλιστα, ο Αντώνης Κανάκης μας βάζει σε υποψίες για… κληρονομικότητα.