Τον 19ο αιώνα ήταν η νέα χώρα, εκεί όπου θα γεννιόταν η αλλαγή. Τον 20ο αιώνα ήταν η χώρα του ονείρου, εκεί όπου ο καθένας θα μπορούσε να πετύχει. Τον 21ο αιώνα είναι απλά η χώρα της θεωρίας, εκεί όπου ο καθένας κάθεται και λέει ότι του έρθει στο μυαλό. Μάλιστα πολλοί αυτές της θεωρίες τις κυκλοφορούν και σε βιβλία και γίνονται πλούσιοι. Τελικά όντως είναι η χώρα που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα.

Φυσικά και μιλάμε για την Αμερική, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε διαβάσει θεωρίες για εξωγήινους, συνωμοσίες, μέχρι και ότι ο Hitler δεν πέθανε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Και το τελευταίο σενάριο επιστημονικής φαντασίας έχει να κάνει με τον αγαπημένο πρόεδρο των ΗΠΑ: τον John F. Kennedy.

Το περιοδικό All About History, παρουσίασε στο τελευταίος του τεύχος μια διαφορετική πορεία της ιστορίας. Μια ιστορία όπως θα είχε διαμορφωθεί αν δεν έπεφτε νεκρός ο JFK στις 22 Νοεμβρίου 1963 στο Ντάλας του Τέξας. Τότε τι θα είχε συμβεί τις ΗΠΑ;

Το περιοδικό δίνει τις απαντήσεις. Σίγουρα θα είχαμε αποφύγει όλες αυτές τις έρευνες και τα αποτελέσματα για το ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του. Και θα είχαμε γλιτώσει και από τις θεωρίες συνωμοσίας. Ίσως ο Richard Nixon, ο πλέον μισητός πολιτικός των ΗΠΑ, δεν θα γινόταν ποτέ πρόεδρος. Πράγμα που σημαίνει ότι το σκάνδαλο Watergate, που ακόμα και σήμερα κάνει την Αμερική να κοκκινίζει, δεν θα είχε γίνει ποτέ. Όχι ότι υποκλοπές δεν θα γίνονταν, απλά ο JFK ήταν πιο έξυπνος!

Τι θα είχε γίνει; Δείτε την εναλλακτική ιστορία σύμφωνα με το All About History.

1963

Ο JFK δεν δολοφονείται στο Ντάλας και ολοκληρώνει επιτυχημένα το πολιτικό του ταξίδι στο Τέξας.

 

1964

Ο Kennedy επανεκλέγεται στην προεδρία των ΗΠΑ, συνεχίζοντας για μια ακόμα θητεία να είναι κάτοικος του Λευκού Οίκου.

 

1965

Αποφασίζει να μην συνεχίσει ο στρατός των ΗΠΑ τον πόλεμο στο Βιετνάμ.

 

1967

Έχοντας μείνει μακριά από το Βιετνάμ, οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΣΣΔ είναι καλύτερες. Μάλιστα οι δύο πλευρές ξεκινούν συζητήσεις, βάζοντας τέλος στον Ψυχρό Πόλεμο.

 

1968

Μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του στον Λευκό Οίκο, η Jackie Kenndy θεωρεί πως έχει κάνει το καθήκον της. Και αφού βαρέθηκε το κέρατο από τον JFK αποφασίζει να τον εγκαταλείψει.

 

1978

Η υγεία του δεν είναι ιδιαίτερα καλή, ήδη από την 2η θητεία του στον Λευκό Οίκο. Και όσο περνάνε τα χρόνια χειροτερεύει με αποτέλεσμα το 1978 να αφήσει την τελευταία του πνοή.